Κορονοϊός: Αναπτύχθηκε φθηνό φορητό τεστ αντισωμάτων – Αποτέλεσμα σε 5 λεπτά!

Κορονοϊός: Ετοιμάζεται το φορητό τεστ αντισωμάτων στο Χονγκ Κονγκ, που δίνει αποτέλεσμα περίπου σε πέντε λεπτά.

Κορονοϊός: Αρκετά κοντά φαίνεται ότι είμαστε σε ένα φθηνό τεστ το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει αν κάποιος έχει αντισώματα κορονοϊού στον οργανισμό του.

Κάτι που θα υποδηλώνει ή ότι πέρασε τον ιό ή φυσικά ότι έχει κάνει εμβόλιο κατά του Covid-19.

Το συγκεκριμένο τεστ έχει αρχίσει να αναπτύσσεται από ερευνητές του Πολυτεχνείου του Χονγκ Κονγκ. Το τεστ αναλύει δείγμα είτε από το αίμα είτε από το σάλιο.

Όπως αναφέρεται, τα αντισώματα του κορονοϊού παράγονται τουλάχιστον για έξι μήνες μετά, ενώ μέχρι τώρα τα τεστ αντισωμάτων ήταν πολύ ακριβά και δεν είχαν τεράστια ακρίβεια.

Το νέο τεστ χρησιμοποιεί οργανικά ηλεκτροχημικά τρανζίστορ που μετατρέπουν τα βιολογικά σήματα σε ηλεκτρικά.

Έτσι, μία σταγόνα αίματος ή σάλιο θα μπαίνει στα τρανζίστορ που είναι φτιαγμένα από χρυσό και είναι ενσωματωμένα σε μία μικρή πλαστική λωρίδα.

Όταν ανιχνεύονται αντισώματα IgG, παράγονται ηλεκτρικά σήματα που στη συνέχεια διαβάζονται από μία ελαφριά φορητή συσκευή συνδεδεμένη μέσω bluetooth με ένα κινητό τηλέφωνο.

Μάλιστα η όλη διαδικασία δε θέλει πάνω από πέντε λεπτά προκειμένου να τελειώσει και να ξέρουμε αν αυτός που κάνει το τεστ έχει αντισώματα.

Πλέον οι ερευνητές ετοιμάζουν σύμφωνα με το «New Scientist», μία κλινική δοκιμή προκειμένου να επιβεβαιωθεί πλήρως η αποτελεσματικότητα που υπάρχει σε πραγματικές συνθήκες.