ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊος: ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Τώρα εμβόλια μόνο μια φορά το χρόνο

Ο κορονοϊός εξελίσσεται σε ενδημική γρίπη
Κορονοϊος: ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Τώρα εμβόλια μόνο μια φορά το χρόνο

Κορονοϊος: Εκτονώνονται, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι εμβολιασμοί κατά της πανδημίας Covid-19.

Συγκεκριμένα, το σενάριο της ετήσιας δόσης συζητιέται ήδη, δείγμα της φθίνουσας πορείας που έχει αυτή η ιστορία.

Σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει στην εφημερίδα «Real News», όπου μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

Το σενάριο της ετήσιας δόσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, αρχής γενομένης από το φθινόπωρο, συζητείται ήδη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ιός σε βάθος χρόνου.

Οι σκληροί δείκτες της πανδημίας μπορεί να υποχωρούν και να προχωράμε στην πλήρη άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά στο υπουργείο Υγείας εξετάζουν όλα τα δεδομένα στη μάχη με την Όμικρον, αφού κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την εμφάνιση μιας νέας μετάλλαξης από το φθινόπωρο.

Βέβαια, οριστικές αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν ακόμα, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κλινικές μελέτες, αλλά τα δεδομένα για την ώρα φαίνεται να είναι δύο:

  • Όχι στην τέταρτη δόση για τον γενικό πληθυσμό, καθώς συνιστάται μόνο για τις ευπαθείς ομάδες
  • Ναι σε μια ετήσια δόση εμβολιασμού στο πλαίσιο του εμβολίου της γρίπης

Ο κορονοϊος εξελίσσεται σε ενδημική γρίπη

Φυσικά, τόσο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (ΕΟΑ) όσο και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) περιμένουν τις τελικές κλιvικές μελέτες πριν δώσουν τις τελικές κατευθυντήριες.

Αν τελικά επιβεβαιωθεί το σενάριο της ετήσιας δόσης τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, θα αποφασιστεί και με ποια εμβόλια θα γίνει, αν δηλαδή θα υπάρχει πιο αναβαθμισμένο σκεύασμα.

Η χώρα μας έχει υπογράφει τις διακρατικές συμφωνίες και συμμετέχει στην κεντρική συμφωνία της Ευρώπης με ης εταιρείες οπότε δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα προμήθειας νέων εμβολίων σε ενδεχόμενο οποιασδήποτε αλλαγή.

Σε αυτά το πλαίσιο, από το φθινόπωρο θα μπορούμε να κάνουμε το εμβόλιο σε ετήσια βάση, αν φυσικά ο ιός εξελιχθεί σε ενδημική γρίπη, όπως φαίνεται για την ώρα».

Να τελειώνουν επιτέλους οι ιστορίες όπως αυτή στο video:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊος: ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Τώρα εμβόλια μόνο μια φορά το χρόνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.