«Μπλόκο» έβαλε η Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ στο σχέδιο Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 100 άτομα.

«Μπλόκο» έβαλε το Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας στις ΗΠΑ στο σχέδιο Μπάιντεν για υποχρεωτικό εμβολιασμό στις επιχειρήσεις.

Κορονοϊός – εμβόλιο: Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι πλέον η νέα πραγματικότητα στο αμερικανικό δημόσιο.

Ωστόσο, το Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας ακύρωσε την απόφασή του να επιβάλει την συγκεκριμένη υποχρεωτικότητα σε επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 100 άτομα.

Ο νόμος θα απαιτούσε να εμβολιάζονται πλήρως κατά του Covid-19 ή να ελέγχονται κάθε εβδομάδα.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Τζέφρι Μπράουν, τόνισε πώς η απόφασή του είχε να κάνει με το «αν ο Πρόεδρος μπορεί, με το πάτημα ενός στυλό και χωρίς τη συμβολή του Κογκρέσου, να απαιτήσει από εκατομμύρια ομοσπονδιακούς υπαλλήλους να υποβληθούν σε μια ιατρική διαδικασία ως προϋπόθεση της απασχόλησής τους».

Να σημειωθεί πως οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν εκφράσει έντονα την αντίθεσή τους, καταγγέλλοντας ότι πρόκειται για «τρέλα» και ένα «αντισυνταγματικό σχέδιο».

Αν κρίνει κανείς από αυτά που γίνονται στις ΗΠΑ, τότε υπάρχει ελπίδα να συμβεί κάτι τέτοιο και στη χώρα μας.

Μακάρι να παραδειγματιστούν επιτέλους οι αρχές του τόπου (και κάθε τόπου) στο μέτωπο της υποχρεωτικότητας.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο