Κορονοϊός - Γερμανία: Σκύλοι μυρίζουν και αναγνωρίζουν τον COVID-19 (vid)

Κορονοϊός - Γερμανία: Οκτώ Γερμανικοί ποιμενικοί εκπαιδεύθηκαν ώστε να αναγνωρίζουν ποιοι έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.

Κορονοϊός – Γερμανία: Οκτώ Γερμανικοί ποιμενικοί εκπαιδεύθηκαν ώστε να αναγνωρίζουν οργανικές ουσίες από κύτταρα ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ελλάδα: Αναστάτωση στο νοσοκομείο Λιβαδειάς – Μαία βρέθηκε θετική

Οι επιστήμονες που δίνουν μάχη με τον COVID-19 απέκτησαν έναν απρόσμενο σύμμαχο. Σύμφωνα με έρευνα του κτηνιατρικού τμήματος του πανεπιστημίου του Ανόβερο, οι σκύλοι των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων μπορούν να μυρίσουν και να εντοπίσουν τον COVID-19.

Πιο συγκεκριμένα, οκτώ Γερμανικοί ποιμενικοί εκπαιδεύθηκαν ώστε να αναγνωρίζουν οργανικές ουσίες από κύτταρα ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Συνολικά, οι σκύλοι εξέτασαν 1000 δείγματα. Ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν δείγματα υγειών ανθρώπων, αλλά και ασθενών που πάσχουν από κάποιο άλλο στέλεχος της γρίπης. Οι σκύλοι κατόρθωσαν να εντοπίσουν το 94% των δειγμάτων που είχαν ληφθεί από ασθενείς του COVID-19.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ελλάδα: Σαρωτικοί έλεγχοι για συνωστισμό και άλλες παραβάσεις (vid)

Η εκπαίδευση των οκτώ γερμανικών ποιμενικών πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη Κόμπλεντζ. Η υπουργός Άμυνας της χώρας επισκέφθηκε το στρατόπεδο και συνομίλησε με τους εκπαιδευτές. Η Κραμπ Καρενμπάουερ έκανε λόγο για «πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα», ενώ ζήτησε να συνεχιστούν οι έρευνες, ώστε σύντομα οι σκύλοι να βρεθούν στο πεδίο.

Κορονοϊός – Γερμανία: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ