Κορονοϊός: Μετά από την Δανία, δύο ακόμα χώρες θα άρουν τα μέτρα για τον ιό γιατί πλέον δεν θεωρείται τόσο επικίνδυνος.

Στην Δανία ο κορονοϊός δεν είναι πια τόσο μεγάλη απειλή γι' αυτό αποφάσισαν να άρουν τα μέτρα, με τις Νορβηγία και Πορτογαλία να ακολουθούν.

Κορονοϊός: Μετά από την Δανία, δύο ακόμα χώρες θα άρουν τα μέτρα για τον ιό γιατί πλέον δεν θεωρείται τόσο επικίνδυνος.

Κορονοϊός: Η Δανία πριν από λίγες μέρες, στις 10 Σεπτεμβρίου πιο συγκεκριμένα, αποφάσισε να υποβιβάσει το ιό, σε μια εποχική γρίπη.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας, Μάγκνους Χεουνίκε τόνισε για το θέμα: «Από τις 10 Σεπτεμβρίου ο κορωνοϊός δε θα είναι μια κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια», με ποστάρισμα του στο Twitter.

Aυτό σημαίνει πως ο κορονοϊός πλέον δεν θα θεωρείται λόγος ικανός, για να κλείσει τομείς της κοινωνίας και της οικονομίας.

Θα πρέπει να ελεγχθεί και να αντιμετωπιστεί, χωρίς όμως φόβο. Έτσι πια δεν υπάρχουν περιορισμοί τόσο για τους εμβολιασμένους, όσο και για όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο.

Η επόμενη χώρα που θα ακολουθήσει το δρόμο της Δανίας, είναι η Νορβηγία από το Σάββατο. Στην οποία εφτά στους δέκα κατοίκους είναι εμβολιασμένοι. Έτσι η χώρα επιστρέφει στην εποχή, πριν από την πανδημία.

Η πρωθυπουργός της χώρας, Έρνα Σόλμπεργκ έκανε γνωστά τα ευχάριστα νέα: «Είναι 561 ημέρες από την ημέρα που επιβάλαμε τα πιο σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Νορβηγία εν καιρώ ειρήνης. Τώρα, ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια φυσιολογική καθημερινότητα».

Πλέον θεωρούν πως έχτισαν το τοίχος ανοσίας που επιθυμούσαν. Η τρίτη χώρα που θα άρει τα μέτρα είναι η Πορτογαλία. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντόνιο Κόστα, ανακοίνωσε ότι από την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, τα περιοριστικά μέτρα θα σταματήσουν να υπάρχουν.

Όμως κάλεσε τον κόσμο να δείξει σύνεση. Μάλιστα σε συνέντευξη του σημείωσε: «Καθώς οι περισσότεροι από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από τον νόμο αίρονται, εισερχόμαστε σε μια φάση που θα βασίζεται στην υπευθυνότητα καθενός. Η Πορτογαλία αλλάζει σελίδα».

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο