×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κορονοϊός – Ισπανία: Μειωμένος ο αριθμός των θυμάτων για 4η ημέρα


    Sportime Team

Κορονοϊός – Ισπανία: Μειωμένος ο αριθμός των θυμάτων για 4η ημέρα


Κορονοϊός – Ισπανία: Ευχάριστα είναι τα νέα, καθώς για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα επιβραδύνθηκε ο ρυθμός αύξησης των θανάτων.

Συγκεκριμένα 637 νέοι θάνατοι σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που ανεβάζει στους 13.055 το σύνολο των νεκρών της επιδημίας στην χώρα.

Επίσης, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να φτάνει τα 135.032.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός, 950 άτομα.

Κορονοϊός – Ισπανία: Διευρύνονται τα τεστ ανίχνευσης

Η Ισπανία δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ότι σχεδιάζει να διευρύνει τη διενέργεια τεστ για τον κορωνοϊό, ώστε να περιλάβει και ανθρώπους χωρίς συμπτώματα, ως πρώτο βήμα προς μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από την παγκόσμια πανδημία.

«Ετοιμαζόμαστε για μια αποκλιμάκωση για την οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι μολυσμένος, ώστε να μπορούμε να άρουμε σταδιακά τα μέτρα περιορισμού των Ισπανών πολιτών», δήλωσε η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αράντσα Γκονθάλεθ σε ισπανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αν και μέχρι τώρα μόνο εκείνοι που έχουν μολυνθεί ή θεωρούνται ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού έχουν υποβληθεί σε τεστ, τώρα οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στον ευρύτερο πληθυσμό προκειμένου να εντοπίσουν φορείς που μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα.

Σημειώνεται ότι ισπανικές εταιρίες κατασκευάζουν 240.000 κιτ τεστ την εβδομάδα και ενισχύουν την ικανότητά τους, δήλωσε η υπουργός ενώ εξοπλισμός έρχεται επίσης από το εξωτερικό.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Ισπανία έχει τεθεί σε καραντίνα από τις 14 Μαρτίου, ενώ όπως ανακοινώθηκε το Σαββατοκύριακο, τα περιοριστικά μέτρα θα παραμείνουν έως τις 26 Απριλίου.

Επίδομα 800 ευρώ: Λύση για όσους βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας

 

 


Τελευταία Νέα