×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Κορονοϊός – Ιταλία: Αυτή είναι η πόλη που εξαφάνισε τον ιό (vid)


    Κώστας Παπαδόπουλος

Κορονοϊός – Ιταλία: Αυτή είναι η πόλη που εξαφάνισε τον ιό (vid)


Μπορεί η Ιταλία να μαστίζεται από τον κορονοϊό, ωστόσο υπάρχει μία πόλη, η οποία κατάφερε σε 14 μόλις ημέρες να εξαφανίσει τον ιό. Ο λόγος για την Βο Εουγκάνεο, που βρίσκεται στα βόρεια της χώρας.

Ο ιός«θερίζει» καθημερινά την Ιταλία, με τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και των θανάτων να αυξάνεται καθημερινά.

Ωστόσο, υπάρχει μία μικρή πόλη, η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, κατάφερε να εξαφανίσει τον ιό. Πρόκειται για την μικρή πόλη, Βο Εουγκάνεο, εκεί όπου καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος από τον ιό στην γειτονική χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κορονοϊός – Ιταλία: Άλλοι 889 θάνατοι – Ξεπέρασε τους 10.000 νεκρούς!

Από την πρώτη στιγμή, ολόκληρη η πόλη μπήκε σε καραντίνα και κανένας δεν επιτρεπόταν να μπει ή να φύγει από αυτή. Όλοι οι κάτοικοι έναν το τεστ για τον ιό, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα να μπουν σε καραντίνα όσοι βρέθηκαν θετικοί και δεν είχαν κανένα σύμπτωμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψαν οι μαζικοί ελέγχοι, περίπου το 3% των κατοίκων της κωμόπολης είχε μολυνθεί με τους μισούς να μην έχουν καθόλου συμπτώματα όταν έγινε η εξέταση.

Μετά από δύο εβδομάδες αυστηρού lockdown ολόκληρης της πόλης και καραντίνας των κατοίκων που ήταν μολυσμένοι, η Βο Εουγκάνεο δεν εμφάνισε κανένα νέο κρούσμα, ξεκινώντας από την Παρασκευή 13 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Al Jazeera η εφαρμογή γενικευμένων τεστ και εκτεταμένης απαγόρευσης κυκλοφορίας κατάφερε να προστατεύσει την κωμόπολη από την εκτίναξη κρουσμάτων, ελαχιστοποιώντας έτσι τον φόρτο στις υπηρεσίες υγείας.