Κορονοϊός- Ολλανδία

Ο κορονοϊός έχει βάλει «φρένο» σε όλα τα μεγάλα event σε όλο τον κόσμο και στην Ολλανδία αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το στάδιο που θα γινόταν η Eurovision 2020.  Υπό κανονικές συνθήκες η αίθουσα Ahoy στο Ρόντερνταμ θα φιλοξενούσε τον Μάιο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ωστόσο ο κορονοϊός έχει αλλάξει τελείως τον προγραμματισμό και πλέον...

Ο κορονοϊός έχει βάλει «φρένο» σε όλα τα μεγάλα event σε όλο τον κόσμο και στην Ολλανδία αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το στάδιο που θα γινόταν η Eurovision 2020. 

Υπό κανονικές συνθήκες η αίθουσα Ahoy στο Ρόντερνταμ θα φιλοξενούσε τον Μάιο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ωστόσο ο κορονοϊός έχει αλλάξει τελείως τον προγραμματισμό και πλέον το συγκεκριμένο στάδιο θα μετατραπεί σε νοσοκομείο έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα ξεκίνησαν οι σχετικές εργασίες για να τοποθετηθούν οι πρώτες 88 από τις συνολικά 680 κλίνες, που θα μετατρέψουν τον πολυχώρο του Ahoy από στέγη για συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις, σε νοσοκομείο εκστρατείας.

Το Ahoy θα ανοίξει από τα μέσα Απριλίου τις πόρτες του σε ασθενείς με κορονοϊό, ή άλλες νόσους που δεν χωρούν να νοσηλευθούν στις άλλες μονάδες της χώρας.

Αυτή η κίνηση θα ανακουφίσει το νοσηλευτικό σύστημα της Ολλανδίας, καθώς τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και αγγίζουν τα 11.000 και οι θάνατοι είναι 771.

Η προοπτική της υπερπληθώρας στα νοσοκομεία, έχει αναγκάσει την κυβέρνηση να διοχετεύσει ασθενείς, ακόμη και από ΜΕΘ, σε ειδικά διαμορφωμένα ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων.