Κορονοϊός: Τώρα και νέα μετάλλαξη-Τι ανακοίνωσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο!

Κορονοϊός: Ακόμα μία νέα μετάλλαξη βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία.

Κορονοϊός: Ακόμα μία νέα μετάλλαξη βρέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία.

Νέες μεταλλάξεις παρουσιάζει ο κορονοϊός, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στον Ηνωμένο Βασίλειο, για τον ιό που έχει ταλαιπωρήσει όλο τον πλανήτη.

Συγκεκριμένα, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία είπαν ανέφεραν:

«Μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 16 περιπτώσεις μόλυνσης με τη μετάλλαξη Β.1.621 σε ολόκληρη τη χώρα. Οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με ταξίδια στο εξωτερικό».

Ωστόσο μέχρι τώρα, δεν έχουμε ενδείξεις ότι η μετάλλαξη προκαλεί πιο σοβαρά προβλήματα από ότι η μορφή που γνωρίζουμε.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, τόνισε: «Αυτά τα πιο πρόσφατα δεδομένα νοσηλείας δείχνουν και πάλι πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός για την προστασία μας από σοβαρές ασθένειες και τον θάνατο. Δύο δόσεις εμβολίου είναι πολύ πιο αποτελεσματικές έναντι της νόσου COVID-19 σε σχέση με μια εφάπαξ δόση».

Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι η πιο κοινή μετάλλαξη είναι η Δέλτα, που έχει ήδη εντοπιστεί σε όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ισχυρός σεισμός στο Ηράκλειο!

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αλγερινός τζουντόκα αποβλήθηκε γιατί δεν ήθελε να αγωνιστεί με Ισραηλινό!

Τουρισμός για όλους: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα