Κορoνοϊός: Tρίτο κύμα της πανδημίας – Τι προειδοποιούν οι ειδικοί


Βαγγέλης Λάσκαρης

Κορoνοϊός: Tρίτο κύμα της πανδημίας – Τι προειδοποιούν οι ειδικοί


Οι λοιμωξιολόγοι μιλούν πλέον ανοιχτά για την έλευση και τρίτου κύματος της πανδημίας και μάλιστα μετά τα Χριστούγεννα. Εκτιμούν ότι το τρίτο κύμα θα είναι ακόμη σφοδρότερο, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις χώρες να μη χάσουν χρόνο και να θωρακιστούν άμεσα.

Κορονοϊός Τον κώδωνα του κινδύνου για ένα νέο τρίτο κύμα χτυπά κορυφαίο στέλεχος του ΠΟΥ, επιρρίπτοντας σοβαρές ευθύνες σε κυβερνήσεις ότι έχασαν χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα στοιχεία για την πανδημικά δείχνουν και την σφοδρότητα με την οποία εξελίσσεται και μεταδίδεται ο κορονοϊός παγκοσμίως.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος, από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 Μαΐου, είχαμε 939.593 μολύνσεις, ενώ 382.773 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του Covid-19.

Τα νούμερα εκτοξεύονται κατά το δεύτερο κύμα, καθώς από την αρχή του καλοκαιροού έως σήμερα έχουμε 58.197.787 ανθρώπους που νόσησαν από κορονοϊό ενώ 1.003.352 έχασαν τη ζωή τους.

Τα μέτρα κατά του κορονοϊού μπορεί να αποδώσουν και να δούμε μείωση στα κρούσματα, όμως οι ειδικοί περιμένουν και νέο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Το τρίτο κύμα του κορονοϊού αναμένεται μετά τις γιορτές και σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι επίσης σφοδρό.

Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι η πανδημία θα εκλεχθεί, αφού εμβολιαστεί τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού, κατά που αναμένεται να συμβεί σε 6 μήνες από την στιγμή που θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

ΠΗΓΗ: megatv.gr

 


Sportime Extras