Κορονοϊός – Βρετανία: Η Αγγλία πολύτιμος έδαφος στη μάχη κατά του κορονοϊού καθώς αρχικά ήθελε να εφαρμόσει την «Ανοσία της αγέλης», με αποτέλεσμα να απωλέσει πολύτιμο χρόνο και τώρα να… τρέχει και να μην φτάνει. Κι αυτό καθώς τα κρούσματα, ειδικότερα το Λονδίνο να έχουν χτυπήσει «κόκκινο».

Έτσι από το βράδυ της Παρασκευής (16/10) αναμένεται να εφαρμοστεί lockdown στην πρωτεύουσα της χώρας, κάτι που σημαίνει ότι οι κάτοικοι του Λονδίνου δεν θα μπορούν να επισκέπτονται συγγενείς και φίλους στα σπίτια τους.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην πρωτεύουσα, όπως ανακοίνωσε.

Κάτι που σημαίνει ότι εννέα εκατομμύρια Λονδρέζοι δεν θα επιτρέπεται να έρθουν σε επαφή με άλλα νοικοκυριά σε  εσωτερικούς χώρους, με την Daily Mail κάνει λόγο για συμφωνία του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας Σαντίκ Καν με τον Μπορις Τζόνσον.

Ο «πορτοκαλί» συναγερμός για το Λονδίνο σημαίνει, επίσης, ότι οι παμπ και τα μπαρ θα κλείνουν από τις 10 το βράδυ ενώ δύο νοικοκυριά θα μπορούν να έχουν κοινωνικές επαφές μέσα στο όριο των έξι ατόμων αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Άλλωστε την «μεγάλη του ανησυχία» για την κατάσταση στην Ευρώπη με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Η εν εξελίξει επιδημιολογική κατάσταση στην Ευρώπη προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Οι καθημερινές καταγραφές κρουσμάτων αυξάνονται, το ίδιο και οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία. Ο Covid-19 αποτελεί την πέμπτη αιτία θανάτου και έχουμε φτάσει πλέον το όριο των 1.000 θανάτων ανά ημέρα» είπε ο κ. Κλούγκε.