×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Lockdown: Ποιες χώρες ετοιμάζονται για σταδιακή χαλάρωση (vid)


    Βαγγέλης Λάσκαρης

Lockdown: Ποιες χώρες ετοιμάζονται για σταδιακή χαλάρωση (vid)


Lockdown: Αρκετές χώρες εξετάζουν τρόπους σταδιακής άρσης των περιορισμών μπροστά στη ζημιά που έχουν προκαλέσει στην οικονομική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η Γαλλία, η Ισπανία το Βέλγιο και η Φινλανδία είναι μεταξύ των κρατών, τα οποία έχουν αναθέσει σε επιτροπές ειδικών το σχετικό ζήτημα.

Ακολουθούν μερικές ενδεικτικές δηλώσεις:

Εντουάρ Φιλίπ (Γάλλος πρωθυπουργός): «Δεν θα πάμε πάντως σε μια κατάσταση που θα ήταν όλα επιτρεπτά, για όλους, παντού».

Πέδρο Σάντσεθ (Ισπανός πρωθυπουργός): «Μια εξειδικευμένη ομάδα επιδημιολόγων δουλεύει εδώ και δύο εβδομάδες για την επανεκκίνηση οικονομίας και κοινωνίας».

Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις

Άντζελο Μπορέλι (Ιταλός επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας): «Δεν θέλω να δώσω ημερομηνία αλλά μπορεί ως τις 16 Μαΐου να έχουμε θετικά στοιχεία που να μας δείχνουν ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε κάποιες δραστηριότητες και να πάμε στη φάση 2»

Μέτε Φρέντερικσεν (Δανή πρωθυπουργός): «Αν εμείς οι Δανοί για τις ερχόμενες δυο εβδομάδες, μετά το Πάσχα, συνεχίσουμε να είμαστε αλληλέγγυοι, σε απόσταση, και οι αριθμοί παραμείνουν σταθεροί και λογική, τότε η κυβέρνηση θα ξεκινήσει ένα σταδιακό, ήπιο άνοιγμα της κοινωνίας μας και πάλι».

Επίσης, στο Βέλγιο εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων μετά το Πάσχα και στη Γερμανία έχουν ήδη αρχίσει προετοιμασίες για τη μερική άρση του lockdown.

Κυριακάτικο video με την κατάσταση στην Ευρώπη: