×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Λορίνα Μακένιτ: Σταματά τη μουσική, εκπέμπει «SOS» για το περιβάλλον!


    Μαρία Καλτσίδη

Λορίνα Μακένιτ: Σταματά τη μουσική, εκπέμπει «SOS» για το περιβάλλον!


Η διάσημη μουσικός Λορίνα Μακένιτ ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τη μουσική μετά τη συναυλία της στον Καναδά στις 3 Νοέμβρη και έχει συγκεκριμένους λόγους γι’ αυτή της την απόφαση.

Μέσω ενός μακροσκελούς μηνύματός της στην προσωπική της ιστοσελίδα τονίζει πως πέρα από την προσωπική και οικογενειακή της ζωή, θέλει να στραφεί στα περιβαλλοντικά θέματα, που την απασχολούν όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη και η επιβλαβείς επιπτώσεις της τεχνολογίας.

Η Καναδή καλλιτέχνιδα τονίζει πως γνωρίζει πολύ καλά μερικές από τις ακούσιες συνέπειες αυτής της τεχνολογικής επανάστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια: Δικαιολογούν τα… αδικαιολόγητα με «μανιφέστο» (vids)

«Την χρησιμοποιώ, άλλωστε καθημερινά στην καριέρα μου και τις επιχειρήσεις μου και έχω δει τα οφέλη της σε μια σειρά επιστημονικών κλάδων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Στον κόσμο της μουσικής είναι απόλυτα ορατές, ωστόσο οι συνέπειες της τεχνολογικής αυτής επανάστασης και υπάρχει δει μια σχεδόν πλήρης αποδυνάμωση πολλών επαγγελμάτων, συμπεριλαμβανομένης και της δημιουργικής τάξης, κάτι με το οποίο ήρθε αντιμέτωπη και η δική μου μικρή εταιρία.

Είμαι επίσης βαθιά προβληματισμένη από τις δυσμενείς επιπτώσεις της στην ψυχική υγεία των παιδιών, την εκπαίδευση και την αυτοεκτίμηση, καθώς και από τη διατάραξη που επιφέρει στην οικογενειακή ζωή και στη σχέση των παιδιών με τη φύση.

Με ανησυχεί η ανεξέλεγκτη διάδοση της τεχνολογίας, καθώς συνέβαλε στη διάβρωση των δημοκρατιών και στην άνοδο των ψεύτικων ειδήσεων. Έχει επίσης διακυβεύσει την ιδιωτική ζωή μας, ως αποτέλεσμα της κατάχρησης των προσωπικών δεδομένων», γράφει η Λορίνα Μακένιτ.

«Η κυρίαρχη ανησυχία μου είναι πως οι τεχνολογίες θα πολλαπλασιαστούν αφού απουσιάζει μια πραγματικά δημοκρατική συζήτηση για τις ενδεχόμενες επιβλαβείς συνέπειές τους», τονίζει.

Η διάσημη τραγουδίστρια εκφράζει, επίσης την ανησυχία της για τα ορυκτά καύσιμα και τους κινδύνους, που αυτά εγκυμονούν.

«Σαν μητέρα και σαν πολίτης, είναι δύσκολο να κάτσω αδρανής. Πιστεύω πραγματικά ότι εμείς ως πολίτες μπορούμε να δράσουμε σε αυτά τα δύο ζωτικής σημασίας μέτωπα: της τεχνολογίας και της αλλαγής του κλίματος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε θυσίες για να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε», αναφέρει.

Η Μακένιτ γνωρίζει την αναστάτωση, που έχει προκαλέσει στους φανς της όμως δηλώνει έτοιμη να δράσει πάνω στις συγκεκριμένες ανησυχίες της.

Πρόθεσή της είναι να υποστηρίξει την έρευνα πάνω στους τομείς αυτούς για να επιτευχθεί μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τους κινδύνους της τεχνολογίας.

Το πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η προσπάθεια δεν το γνωρίζει και θα το αφήσει στη μοίρα, λέγοντας πως δεν είναι καθόλου ευχάριστο για εκείνη το γεγονός πως δεν θα βρεθεί το επόμενο διάστημα σε συναυλίες σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου όπως συνήθιζε.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram


Τελευταία Νέα