ΚΟΣΜΟΣ

Μεταναστευτικό: Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει 500.000.000 λίρες στη Γαλλία

Σημαντική είδηση ήρθε από τη Γαλλία αναφορικά με το μεταναστευτικό ζήτημα
Μεταναστευτικό: Το Ηνωμένο Βασίλειο δίνει 500.000.000 λίρες στη Γαλλία

Μεταναστευτικό: Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προσφέρει περίπου 500.000.000 λίρες σε διάστημα τριών ετών στη Γαλλία, σε μία προσπάθεια αποτροπής των μεταναστών να διασχίσουν τη Μάγχη με μικρές βάρκες.

Η είδηση ανακοινώθηκε σε μια σύνοδο κορυφής στο Παρίσι μεταξύ του Ρίσι Σούνακ και του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος τόνισε ότι και η χώρα του θα συνεισφέρει.

Τα χρήματα θα διατεθούν για την πρόσληψη 500 αξιωματικών και τη δημιουργία ενός νέου κέντρου κράτησης στη Γαλλία, αν και αυτό δεν θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2026.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είχε προγραμματίσει να δώσει φέτος σχεδόν 63.000.000 λίρες στη Γαλλία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Το νέο πακέτο φαίνεται να διπλασιάζει τουλάχιστον αυτό το ποσό, με το Ηνωμένο Βασίλειο να δεσμεύεται για 120.000.000 λίρες το 2023-24.

Η Γαλλία θα εντείνει επίσης τη χρηματοδότησή της, αλλά δεν έχει αναφέρει πόσο.

Η Έμιλι Θόρνμπερι, γενική εισαγγελέας του Εργατικού Κόμματος, κατηγόρησε τους Συντηρητικούς ότι «παρασύρονται από τη μια κρίση στην άλλη με τίποτα περισσότερο από την τυπική πολιτική τους».

«Προτού ο Ρίσι Σούνακ στείλει ακόμη περισσότερα χρήματα στις γαλλικές αρχές για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσης, πρέπει να εξηγήσει τι επιτεύχθηκε με τα εκατοντάδες εκατομμύρια που τους δώσαμε στο παρελθόν και γιατί οι διελεύσεις μικρών σκαφών συνέχισαν να αυξάνονται ανεξάρτητα», τόνισε.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, αντίθετα, επαίνεσε τις κοινές προσπάθειες των ομάδων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας που εργάζονται για τη μείωση των διελεύσεων μικρών σκαφών.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον Ρίσι Σούνακ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, είπε τον περασμένο χρόνο ότι η ομάδα απέτρεψε 30.000 διελεύσεις μικρών σκαφών και προχώρησε σε 500 συλλήψεις.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου των Σούνακ-Μακρόν για το Μεταναστευτικό και όχι μόνο:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ