Μεξικό: Σοκαριστικές καταγγελίες σε εβραϊκή αίρεση

Η αστυνομία έκανε έφοδο στο συγκρότημα που βρίσκεται 17,5 χιλιόμετρα βόρεια της Ταπατσούλα στην πολιτεία Τσιάπας στο Μεξικό

Μεξικό: Παιδιά και έφηβοι απομακρύνθηκαν από μια εβραϊκή αίρεση, αφού χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία, σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC.

Δύο μέλη του Λεβ Ταχόρ συνελήφθησαν ως ύποπτα για εμπορία ανθρώπων και για σοβαρά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ένα 3χρονο παιδί που απομακρύνθηκε από το συγκρότημα μεταφέρθηκε στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Το Λεβ Ταχόρ, το οποίο στα εβραϊκά σημαίνει «καθαρή καρδιά», είναι γνωστό για τις εξτρεμιστικές πρακτικές και την επιβολή αυστηρού καθεστώτος στα μέλη.

Υποστηρίζει τους γάμους ανηλίκων, ενώ επιβάλλει σκληρές τιμωρίες έστω κι αν πρόκειται για μικρές παραβάσεις.

Παράλληλα, απαιτεί ακόμη κι από κορίτσια ηλικίας 3 ετών να φορούν την ενδυμασία που έχει προκαθοριστεί για γυναίκες.

Έχει λάβει το παρατσούκλι «Εβραίοι Ταλιμπάν», λόγω της αυστηρότητας και των ομοιοτήτων με τον κώδικα ενδυμασίας που επιβάλλει η σουνιτική μουσουλμανική εξτρεμιστική ομάδα, η οποία ελέγχει το Αφγανιστάν.

Το πρωί της Παρασκευής, η αστυνομία έκανε έφοδο στο συγκρότημα που βρίσκεται 17,5 χιλιόμετρα βόρεια της Ταπατσούλα στην πολιτεία Τσιάπας.

Είχαν λάβει οδηγίες από ομοσπονδιακό δικαστή να συλλάβουν αρκετούς που κατείχαν καίρια πόστα με την κατηγορία της κακοποίησης παιδιών και, παράλληλα, να διασώσουν μέλη της αίρεσης.

Είχε προηγηθεί έρευνα από ειδικό εισαγγελέα για το Οργανωμένο Έγκλημα (Femdo).

Ισραηλινή πηγή που συνδέεται με την επιχείρηση είπε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια χωρίστηκαν γρήγορα από την υπόλοιπη ομάδα, υπό τον φόβο ότι η ζωή τους θα μπορούσε να κινδυνεύσει από τα μέλη που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την απομάκρυνσή τους.

Είκοσι έξι μέλη βρέθηκαν στο συγκρότημα, ανάμεσά τους Ισραηλινοί με διπλή υπηκοότητα, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, των ΗΠΑ και της Γουατεμάλας, όπως ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών του μεσανατολικού κράτους.

Δείτε την ιστορία ενός ανθρώπου που συνδέεται με όσα βίωσαν εκείνοι στο Μεξικό