Η κατάσταση στη Μινεάπολη είναι έκρυθμη, με τις αντιδράσεις να είναι σφοδρές με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. Μήνυμα προς όλους στέλνει ο κυβερνήτης, Τιμ Γουόλζ.

Σε πεδίο μάχης έχει μετατραπεί η Μινεάπολη τις τελευταίες μέρες, λόγου του θανάτου του Τζορτζ Φλόιντ, που «έσβησε» από το γόνατο του αστυνομικού στον αυχένα του.

Εν μέσω σφορδών αντιδράσεων, ο κυβερνήτης της Μινεσότας, Τιμ Γουόλζ απηύθυνε, έκκληση να σταματήσουν οι βίαιες διαμαρτυρίες που συγκλονίζουν τη Μινεάπολη μετά τον τραγικό θάνατο του άοπλου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, τονίζοντας ότι αναμένει να αποδοθεί «τάχιστα» δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μινεάπολη: Χάος, φωτιές και λεηλασίες μετά τον θάνατο του Φλόιντ! (pics, vids)

Ο Γουόλζ υποσχέθηκε επίσης ότι θα αντιμετωπιστούν οι φυλετικές ανισότητες που υποκίνησαν τις ταραχές, όμως πρώτα η Εθνοφρουρά θα αποκαταστήσει την τάξη, μετά τις τρεις νύχτες των λεηλασιών, των βανδαλισμών και των εμπρησμών στη Μινεάπολη.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, του μαύρου άνδρα τον οποίο βιντεοσκόπησαν περαστικοί να παρακαλά για τη ζωή του και να διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να ανασάνει ενώ ένας λευκός αστυνομικός τον κρατά ακινητοποιημένο στο έδαφος, έχοντας γονατίσει πάνω στον λαιμό του. Ο 46χρονος Φλόιντ πέθανε τη Δευτέρα.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε την τάξη στην κοινωνία μας πριν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα», είπε ο Γουόλζ αναφερόμενος στο φυλετικό χάσμα δεκαετιών στις ΗΠΑ. «Δεν γίνεται να έχουμε τις λεηλασίες και την αποθράσυνση που ξεκίνησε», πρόσθεσε ο κυβερνήτης.

Ο Γουόλζ ζήτησε επίσης συγγνώμη για τη σύλληψη ενός ρεπόρτερ του CNN και των μελών του τηλεοπτικού συνεργείου του.