ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Λευκός καρχαρίας κατασπάραξε 39χρονη

Ήταν ο τρίτος άνθρωπος κατά την τελευταία 11ετία, που έχασε τη ζωή του από επίθεση καρχαρία στον κόλπο Πλέτενμπεργκ στη Νότια Αφρική
Νότια Αφρική: Λευκός καρχαρίας κατασπάραξε 39χρονη

Νότια Αφρική: Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της σήμερα (25/9) το πρωί με φρικτό τρόπο – συγκεκριμένα όταν ένας λευκός καρχαρίας της επιτέθηκε.

Η 39χρονη κολυμπούσε σε ρηχά νερά, όχι μακριά από άλλους λουόμενους, όταν το μεγάλο ψάρι βρέθηκε δίπλα της και την άρπαξε με τα σαγόνια του.

Η γυναίκα έβγαλε μια κραυγή, καθώς ο καρχαρίας τη χτύπησε και εξαφανίστηκε κάτω από το νερό.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Διάσωσης κλήθηκε, την ώρα που σοκαρισμένοι κολυμβητές και σέρφερ προσπαθούσαν να αντιληφθούν πώς συνέβη το κακό.

Το περιστατικό έγινε στην παραλία Σέντραλ, στον κόλπο Πλέτενμπεργκ, λίγο πριν από τις 08:00.

Ένα παράκτιο σκάφος διάσωσης του ΕΙΘΔ έσπευσε στο σημείο και βρήκε γρήγορα το σώμα της άτυχης γυναίκας, περίπου 50 πόδια έξω από την ακτή.

Ο τοπικός δήμος, ονόματι Μπίτου, ο οποίος έχει την εποπτεία της παραλίας, έκλεισε τον κόλπο και τοποθέτησε προειδοποιητικές πινακίδες.

Παράλληλα, επιστράτευσε εθελοντές, προκειμένου να προειδοποιήσει τους ανθρώπους να παραμένουν έξω από το νερό.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας είπε στους διασώστες: «Ήταν λίγο συννεφιασμένη μέρα, αλλά είχε λίγο ήλιο και υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι που έκαναν μια βουτιά νωρίς, καθώς η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή. Τότε άκουσα πολλές κραυγές και είδα ανθρώπους να τρέχουν έξω από το νερό. Υπέθεσα ότι ήταν επίθεση καρχαρία, όμως, ήμουν αρκετά μακριά. Έπειτα, εμφανίστηκε η σωσίβια λέμβος».

Η γυναίκα, η οποία πιστεύεται ότι βρισκόταν σε διακοπές, ήταν ο τρίτος άνθρωπος που έχασε τη ζωή του από επίθεση λευκού καρχαρία στον κόλπο Πλέτενμπεργκ, κατά τα τελευταία 11 χρόνια.

Η πόλη διαθέτει ένα μεγάλο ποσοστό δευτερευουσών κατοικιών που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά κατά τις τουριστικές περιόδους.

Το μέρος είναι δημοφιλές τόσο σε εγχώριους όσο και σε ξένους τουρίστες, ενώ πολλοί κάνουν στάση για να επισκεφθούν τοπικά αξιοθέατα.

Δυστυχώς οι επιθέσεις καρχαριών δεν είναι και το πιο σπάνιο φαινόμενο στην περιοχή…

Γιατί καταγράφονται τόσες επιθέσεις καρχαριών στη Νότια Αφρική; Δείτε πρόσφατο ρεπορτάζ

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ