ΚΟΣΜΟΣ

Ο δορυφόρος – «ντισκομπάλα» που θα προσγειωθεί σήμερα στη Γη (pics)

Όχι, δεν πρόκειται για αστείο!O Humanity Star, μοιάζει με ντισκομπάλα και ο λόγος είναι υπέροχος.
Ο δορυφόρος – «ντισκομπάλα» που θα προσγειωθεί σήμερα στη Γη (pics)

Ένας από τους πιο πρωτότυπους δορυφόρους, καθώς θυμίζει ντισκομπάλα, αναμένεται να προσγειωθεί σήμερα στη Γη και μάλιστα πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ο λόγος για τον Humanity Star, δορυφόρος της ιδιωτικής επιχείρησης Rocket Lab, ο οποίος θα πέσει στη γη τις επόμενες ημέρες.

«Τις επόμενες μέρες, ο Humanity Star θα ξεκινήσει την τελευταία του κατάβαση προς την ατμόσφαιρα της Γης, όπου θα καεί κατά την είσοδό του», ανέφερε σε ειδική ανακοίνωσή του ο Πίτερ Μπεκ, συνιδρυτής της Rocket Lab.

Φωτογραφία του χρήστη Humanity Star.
Φυσικά ο δορυφόρος δεν θυμίζει τυχαία ντισκομπάλα αλλά, όπως λένε οι αρμόδιοι, δημιουργήθηκε έτσι ώστε να θυμίζει στους ανθρώπους να βλέπουν τις ζωές τους αλλιώς, κάτι που εξάλλου υποδηλώνει και το όνομά του.

Ο πανέμορφος Humanity Star,εκτοξεύθηκε από τη Νέα Ζηλανδία τον Ιανουάριο του 2018 και θεωρείτο πως θα αντέξει για όλο το χρόνο, ωστόσο τα πράγματα πήγαν λίγο διαφορετικά, ενώ όπως τόνισε ο αστρονόμος του Πανεπιστημίου Όκλαντ, Ρίτσαρντ Ίσθερ  η πτώση του ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιο κατασκευαστικό λάθος.

«Ορατός με το γυμνό μάτι, ο Humanity Star είναι ένας δορυφόρος που αναβοσβήνει φωτεινά στον νυχτερινό ουρανό για να δημιουργήσει μια κοινή εμπειρία για όλους στον πλανήτη», αναφέρουν χαρακτηριστικά και υπογραμμίζουν πως ο δορυφόρος δημιουργήθηκε:«ως ένα φωτεινό σύμβολο και υπενθύμιση σε όλους στη Γη για την εύθραυστη θέση μας στο σύμπαν».

Δείτε τις φωτογραφίες:

https://www.instagram.com/p/BeUfZVbHh-m/?taken-by=humanitystar

https://www.instagram.com/p/BfHPYv5nyCz/?taken-by=humanitystar

Φωτογραφία του χρήστη Humanity Star.

 

Φωτογραφία του χρήστη Humanity Star.

#TAGS
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.