×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Αμερικανικές Εκλογές

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

O επιβλητικός εκτοξευτήρας του συστήματος αεράμυνας S-500 Prometheus (vid)


Αλέξανδρος Κωτάκης

O επιβλητικός εκτοξευτήρας του συστήματος αεράμυνας S-500 Prometheus (vid)


Τα πρώτα συστήματα αεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-500 Prometheus, θα αποκτήσουν το 2021 οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας.

Μάλιστα στο διαδίκτυο διέρρευσε φωτογραφία του εκτοξευτήρα του πυραυλικού συστήματος αεράμυνας S-500 Prometheus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καλάσνικοφ: Βολές σε super slow motion – Η στιγμή που… γαζώνουν! (vid)

Είναι ένα για ρυμουλκούμενο όχημα με αφαιρούμενους χώρους μεταφοράς και εκτόξευσης αντιαεροπορικών πυραύλων καθώς και καμπίνα.

Σύμφωνα με την περιγραφή της φωτογραφίας, το σύστημα PU 55P6 βρίσκεται πάνω σε ρυμουλκό όχημα BAZ-69096 με σύστημα τροχών 10×8. Αυτή η βάση επελέγη ως κύριο όχημα για τους S-500. Έχει ιπποδύναμη 550.

Ο εκτοξευτήρας 55P6 ανήκει στο τμήμα μεταφοράς του «Prometheus». Χρησιμοποιεί πυραύλους από το οπλοστάσιο των S-400 και είναι σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει αεροσκάφη και πυραύλους κρουζ.

Η μονάδα παρακολούθησης πυραύλων έχει διαφορετικές βαλλιστικές εγκαταστάσεις στην ίδια όμως λογική. Χαρακτηριστικό του συστήματος είναι ότι χρησιμοποιεί συνδυασμό πολλών ραντάρ που λειτουργούν σε διαφορετικό εύρος ανιχνεύοντας στόχους. Με μία εκτόξευση οι S-500 μπορούν να καταρρίψουν έως 20 βαλλιστικούς πυραύλους.

Σημειώνεται ότι, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας θα αποκτήσουν τα πρώτα συστήματα αεροπορικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-500 Prometheus το 2021.

Πηγή Sputniknews.gr

ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΔΩ

Sportime Extras