ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ερντογάν ανακάλεσε τους πρέσβεις της Τουρκίας από ΗΠΑ και Ισραήλ

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (14/5), την ανάκληση των πρεσβευτών της χωράς, από Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ, για «διαβουλεύσεις». Η Άγκυρα σε ανακοίνωση της καταδικάζει τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, για τις ταραχές στη λωρίδα της Γάδας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 50 Παλαιστινίους. Ο νέος αιματηρός γύρος διαμαρτυριών έχει...

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας (14/5), την ανάκληση των πρεσβευτών της χωράς, από Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ, για «διαβουλεύσεις».

Η Άγκυρα σε ανακοίνωση της καταδικάζει τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, για τις ταραχές στη λωρίδα της Γάδας, που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 50 Παλαιστινίους.

Ο νέος αιματηρός γύρος διαμαρτυριών έχει ξεσπάσει με αφορμή τα εγκαίνια της Πρεσβείας των ΗΠΑ, στην Ιερουσαλήμ, ενέργεια που έχει καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα.

«Καταδικάζουμε έντονα την απόφαση της κυβέρνησης των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτή η ενέργεια είναι νομικά άκυρη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Να σημειωθεί ότι μετά την απόφαση της Τουρκίας, για ανάκληση των πρεσβευτών της, η αμερικανική κυβέρνηση έστειλε δυνάμεις πεζοναυτών για να φυλάξουν τις πρεσβείες των ΗΠΑ, αλλά και του Ισραήλ, στην Άγκυρα.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ