Ο Πασκάλ Ντόναχιου νέος Πρόεδρος του Eurogroup (pic)


Μάριος Σταμπουλής

Ο Πασκάλ Ντόναχιου νέος Πρόεδρος του Eurogroup (pic)


Νέος Πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο Υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Πασκάλ Ντόναχιου.

Ο Πασκάλ Ντόναχιου θα πάρει τη θέση του Μάριο Σεντένο, ο οποίος μετά από ανακοίνωσή του σημείωσε ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αύριο πιθανότατα η ετυμηγορία του τουρκικού ΣτΕ για την Αγιά Σοφιά

Ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η οικονομία της Ιρλανδίας είχε πολλές επιτυχίες, αλλά βρέθηκε αντιμέτωπη και με πολλές προκλήσεις. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό, αλλά και την εμπειρία μου έτσι ώστε να διαβεβαιώσω ότι το Eurogroup θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας ολοκληρωμένης ανάκαμψης». Παράλληλα, μετά την εκλογή του δήλωσε ανυπόμονος να συνεργαστεί με όλους τους συναδέλφους του στο Eurogroup τα επόμενα χρόνια για να διασφαλίσει μια «δίκαιη και χωρίς αποκλεισμούς ανάκαμψη».

θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στις 13 Ιουλίου και αναμένεται να προεδρεύσει για πρώτη φορά του σώματος στις 11 Σεπτεμβρίου.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 18.00 ώρα Βρυξελλών. Ωστόσο, ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα αφού κανείς από τους τρεις υποψηφίους δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες δέκα ψήφους. Aπό το δεύτερο γύρο αποσύρθηκε ο Υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Πιερ Γκραμένγκα που συγκέντρωσε τις λιγότερες ψήφους και αναμετρήθηκαν η Ισπανίδα Νάντια Καλβίνιο με τον Πασκάλ Ντόναχιου.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news