×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΟΑΧO: Επιβεβαιώνει την επίσκεψη στη Ντούμα


Σία Ανδρικάκη

ΟΑΧO: Επιβεβαιώνει την επίσκεψη στη Ντούμα


O Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων επιβεβαίωσε ότι μια ομάδα  επισκέφθηκε τη Ντούμα όπου πραγματοποιήθηκε η φερόμενη χημική επίθεση.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) επιβεβαίωσε στο Twitter ότι η ομάδα αποστολών διερεύνησης, επισκέφθηκε έναν από τα σημεία που λέγεται πως  έγινε η επίθεση στη Ντούμα ,για να συλλέξει δείγματα προς ανάλυση ερευνώντας τους ισχυρισμούς περί χρήσης χημικών όπλων στις 7 Απριλίου 2018.

Τα δείγματα που συλλέγονται θα αποσταλούν στο εργαστήριο του OPCW στο Ρισβάικ της Ολλανδίας και στη συνέχεια θα αποστέλλονται για ανάλυση, στα ενδεδειγμένα εργαστήρια του OPCW, ανέφερε ο οργανισμός.

Επιπρόσθετα αξίζει να σημειωθεί πως ο OAXO δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας ακόμα επίσκεψης στην Ντούμα αν αυτό χρειαστεί.

Η ομάδα ερευνητών του ΟΑΧΟ αναχώρησε για την πόλη στην ανατολική Γκάουτα 11 ημέρες μετά τη Δαμασκό κι έστειλε επίσημο αίτημα στον παρατηρητή να επιθεωρήσει την περιοχή, δήλωσε η εκπρόσωπος της ρωσικής υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα

«Τέτοιες καθυστερήσεις σε μια τέτοια περίπτωση, ανεξάρτητα από τα κίνητρα, είναι απαράδεκτες, αφού όχι μόνο η συριακή πλευρά αλλά και ο ρωσικός στρατός [που βρίσκεται στη Συρία] εγγυώνται την ασφάλεια της ομάδας του ΟΑΧΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.Sportime News