Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Όταν το «που θες να σε πετάξω» περνάει σε άλλη διάσταση

Όταν το «που θες να σε πετάξω» περνάει σε άλλη διάσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Παλιά μας έλεγαν ότι το 2025, οι εταιρίες αυτοκινήτων θα έχουν λανσάρει τα ιπτάμενα οχήματα. Να λοιπόν που έρχονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, στο Παρίσι, το 2024 για να το επιβεβαιώσουν.

Το 2024, θα είναι πέρα από μια ολυμπιακή χρονιά και το σημείο μηδέν για τα ιπτάμενα οχήματα. Όχι ό,τι κι ό,τι. Ιπτάμενα ταξί με έλικες ετοιμάζονται να κάνουν βόλτες πάνω από την πόλη του φωτός, μεταφέροντας επισκέπτες των Αγώνων.

Συγκεκριμένα, Γάλλοι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να δοκιμάσουν τα πρώτα ηλεκτρικά αεροταξί της Ευρώπης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο χώρος δοκιμών βρίσκεται στο Pontoise, λίγο έξω από το Παρίσι και περίπου 30 κατασκευαστές κάνουν τις δοκιμές τους. Εάν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, τότε η κίνηση στο Παρίσι θα μειωθεί σημαντικά.

Ο Augustin de Romanet, Διευθύνων Σύμβουλος της Aéroports de Paris, εμφανίστηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις του:

«Το αεροδρόμιο Pontoise συγκεντρώνει ένα μοναδικό οικοσύστημα γύρω από τη νέα αεροπορική κινητικότητα και η δοκιμαστική πλατφόρμα που λανσάρουμε δεν έχει προηγούμενο στην Ευρώπη.

Θα λειτουργήσει ως ένα συγκεκριμένο πείραμα για τη διερεύνηση του πεδίου των δυνατοτήτων μιας αεροπορίας χωρίς άνθρακα και καινοτόμου αλλά και για την ανάπτυξη της αεροπορικής αγοράς χαμηλού υψομέτρου (σ.σ. κάτω από 300 μέτρα), η οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη μέχρι τώρα».

Ολυμπιακοί Αγώνες: Το σχέδιο πτήσης

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν δύο διαδρομές πτήσης για τους επιβάτες γύρω από το Παρίσι κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Η Alexandra Dublanche, αντιπρόεδρος της Περιφέρειας Ile-de-France, μίλησε για τον επείγοντα χαρακτήρα του εγχειρήματος:

«Με τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, η εξοικείωση αυτών των νέων τεχνολογιών και χρήσεων σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως το Παρίσι δεν αποτελεί επιλογή, αλλά αναγκαιότητα».

Μέσα σ’όλα αυτά, η Uber Elevate και η Joby Aviation ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους με στόχο «να επιτρέψουν την απρόσκοπτη ενοποίηση μεταξύ επίγειων και αεροπορικών ταξιδιών για μελλοντικούς πελάτες»!

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο