ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η Λετονία κλείνει ρωσικό κανάλι λόγω κάλυψης του πολέμου

Διατάχθηκε η διακοπή της μετάδοσης στις 8 Δεκεμβρίου, λόγω του τρόπου που γινόταν η κάλυψη του πολέμου στην Ουκρανία
Ουκρανία: Η Λετονία κλείνει ρωσικό κανάλι λόγω κάλυψης του πολέμου

Ουκρανία: Το τελευταίο ανεξάρτητο ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι TV Rain έκλεισε στη Λετονία, έπειτα από πέντε μήνες που βρισκόταν στον «αέρα».

Το κανάλι, το οποίο είναι γνωστό ως Dozhd στη Ρωσία, έχει κατηγορηθεί ότι δείχνει περιεχόμενο που υποστηρίζει την εισβολή της Μόσχας.

Το TV Rain χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «άδικους και παράλογους» σε μια ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ουσία είναι ότι διατάχθηκε η διακοπή της μετάδοσης στις 8 Δεκεμβρίου.

Το TV Rain λέει ότι θα υπακούσει στην εντολή, αλλά θα παραμείνει στο YouTube, όπου το μεγαλύτερο μέρος του κοινού παρακολουθεί το περιεχόμενό του.

Ωστόσο, δεν θα μπορεί πλέον να εκπέμπει στην καλωδιακή τηλεόραση εντός της Λετονίας, η οποία έχει μεγάλο ρωσόφωνο πληθυσμό.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (NEPLP), δηλαδή η ρυθμιστική αρχή Μέσων Ενημέρωσης της Λετονίας, δήλωσε ότι η απόφαση για ανάκληση της άδειας ελήφθη «σε σχέση με απειλές για την εθνική ασφάλεια και τη δημόσια τάξη».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ρυθμιστική αρχή επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στο κανάλι για την εμφάνιση χάρτη, στον οποίο η κατεχόμενη Κριμαία εμφανιζόταν ως μέρος της ρωσικής επικράτειας.

Επικρίθηκε επίσης επειδή αποκάλεσε τον ρωσικό στρατό «στρατό μας», σε ένα θέμα σχετικά με τον τρόπο παροχής προμηθειών στους νεοσύλλεκτους.

Κατόπιν τούτου, ένας από τους ανθρώπους του τηλεοπτικού σταθμού, ο Αλεξέι Κοροστέλιοφ, απολύθηκε.

Η απόφαση έχει επικριθεί από πολλά στελέχη της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το TV Rain είναι μια σημαντική πηγή ανεξάρτητων πληροφοριών για τους ρωσόφωνους, σχετικά με τον πόλεμο.

«Υπάρχει ο Πούτιν, ο οποίος ξεκίνησε τον πόλεμο. Υπάρχει το TV Rain που λέει την αλήθεια για τον Πούτιν και για τον πόλεμο. Η αφαίρεση της άδειας από το TV Rain μόνο βοηθά τον Πούτιν», δήλωσε η Κίρα Γιάρμους, υπεύθυνη Τύπου του φυλακισμένου ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ρίχνει… μαύρο σε κανάλι – Στο σχετικό video υπάρχει το ρεπορτάζ

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>