ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σκηνικό κόλασης σε αποθήκες καυσίμων

Δείτε το video του Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την Ουκρανία
Ουκρανία: Σκηνικό κόλασης σε αποθήκες καυσίμων

Ουκρανία: Σκηνικό κόλασης έχει στηθεί σε αποθήκες καυσίμων της ανατολικής πλευράς της χώρας, καθώς η Ρωσία εξαπέλυσε καταστροφική επίθεση.

Το περιστατικό συνέβη στο χωριό Κουλινίτσι, το οποίο βρίσκεται στις παρυφές της πόλης Χάρκοβο.

H εγκατάσταση αυτή έγινε στόχος, σε μία προσπάθεια να διακοπεί η παροχή καυσίμων στις ουκρανικές δυνάμεις που προσπαθούν να συγκρατήσουν τα ρωσικά στρατεύματα.

Παράλληλα, για το Σάββατο προγραμματίζεται μία ουκρανική έξοδος, με τρένα και λεωφορεία που θα μεταφέρουν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους.

Εξαιρούνται δηλαδή οι άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να παραμείνουν στη χώρα για να πολεμήσουν.

Ο άμαχος αυτός πληθυσμός θα μεταφερθεί προς τη δυτική Ουκρανία, όπου ακόμα τουλάχιστον η κατάσταση είναι ήσυχη.

«Ζήτω η Ουκρανία, ζήτω η ελευθερία»

Τέλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Τζο Μπάιντεν, έγινε για πολλοστή φορά έκκληση για στρατιωτική βοήθεια.

Ο Ουκρανός πρόεδρος και λοιπά μέλη των αρχών της χώρας ανάρτησαν video μπροστά από το Μέγαρο, σε μία προσπάθεια να εμψυχώσουν τους συμπατριώτες τους.

Επίσης, με αυτά τα πλάνα θέλησε να διαψεύσει τις φήμες που τον ήθελαν να έχει εγκαταλείψει ήδη το Κίεβο προς άγνωστη κατεύθυνση.

«Εδώ είναι ο αρχηγός της προσωπικής μου ασφάλειας, εδώ είναι ο προσωπάρχης μου, εδώ είναι ο πρωθυπουργός, από πίσω ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας και εδώ είμαι εγώ. Όλοι είμαστε παρόντες, προκειμένου να μπορέσουμε να αντισταθούμε για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Ζήτω η Ουκρανία, ζήτω η ελευθερία», είπε μεταξύ άλλων.

Στο παρακάτω ρεπορτάζ, μπορείτε να δείτε εικόνες από όλα τα παραπάνω, καθώς και να ενημερωθείτε για όλα όσα ειπώθηκαν μεταξύ Ζελένσκι και Μπάιντεν.

Δείτε το video:

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ