Ουκρανία: Τελεσίγραφο η Ρωσία για τη Μαριούπολη

Τα τελευταία νέα από την Ουκρανία

Ουκρανία: Διορία για την παράδοση της πολιορκούμενης Μαριούπολης έδωσε η Ρωσία και η απάντηση θα πρέπει να δοθεί μέχρι τα ξημερώματα.

O συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου της Διοίκησης Άμυνας, έκανε σχετικές δηλώσεις νωρίτερα.

«Oι αρχές της Μαριούπολης έχουν τώρα την ευκαιρία να κάνουν μια επιλογή και να περάσουν στο πλευρό του λαού, αλλιώς το στρατιωτικό δικαστήριο που τους περιμένει θα είναι απλά πολύ λίγο σε σχέση με αυτό που τους αξίζει για τα τρομερά εγκλήματά τους, τα οποία η ρωσική πλευρά τεκμηριώνει πολύ προσεκτικά », είπε ο Ρώσος.

Στο μεταξύ, τα παιδιά που ήταν εγκλωβισμένα σε σανατόριο της πόλης, μεταφέρθηκαν σε εδάφη που κατέχουν φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Όλγα Λοπάτκινα, κηδεμόνας έξι εκ των παιδιών, είχε ζητήσει τη μεταφορά τους στην Ευρώπη, όπου έχει καταφύγει η ίδια αυτή τη στιγμή.

Όμως σήμερα, ένα από αυτά της τηλεφώνησε για να της πει ότι μεταφέρθηκαν στο Ντονέτσκ.

Άλλες ειδήσεις από την Ουκρανία

Αναφορικά με το Κίεβο, όπως έγινε γνωστό, λίγο νωρίτερα ακούστηκαν νέες εκρήξεις.

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα, ο ρωσικός στρατός χτύπησε πολυκατοικία της πόλης, με τις εκτιμήσεις των ουκρανικών αρχών να κάνουν λόγο για θραύσματα πυραύλου.

Σωστικά συνεργεία και στρατιώτες έσπευσαν στο σημείο, καταφέρνοντας να απεγκλωβίσουν δεκάδες ανθρώπους που είχαν παγιδευτεί στα πολυόροφα κτίρια της πόλης.

Επίσης, αντιεροπορικά πυρά έπεσαν πάνω από την Πλατεία Ανεξαρτησίας.

Τέλος, το BBC μετέδωσε πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κατ’ ιδίαν συμφωνήσει να έχει συνάντηση με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Φυσικά αυτό το «κάποια στιγμή» στο μέλλον, που αναφέρεται στο ρεπορτάζ, μπορεί να μην λέει και τίποτα.

Δυστυχώς όσο δεν έρχεται η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις, δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, θα χάνονται από τις ρωσικές επιθέσεις.

Δορυφορικές εικόνες από την κατεστραμμένη Μαριούπολη