Ουκρανία: Τι συμφώνησαν Μπάιντεν και Τζόνσον - Πώς θέλουν να βλάψουν τη Ρωσία

Έκριναν απαραίτητο να ενισχυθεί στρατιωτικά και οικονομικά η Ουκρανία

Ουκρανία: Τζο Μπάιντεν και Μπόρις Τζόνσον συζήτησαν σήμερα (12/4) με βασικό αντικείμενο την ενίσχυση της χώρας κατά της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός εστίασαν στην ανάγκη επίσπευσης της βοήθειας.

Έκριναν απαραίτητο να ενισχυθεί στρατιωτικά και οικονομικά η Ουκρανία.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να εντείνουν την οικονομική πίεση στον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε: «Δεσμεύσεις να συνεχίζουν τις οικονομικές κυρώσεις κατά του Πούτιν, αλλά και για την επίτευξη της ενεργειακής τους απεξάρτησης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν σήμερα για την ενίσχυση της στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, καθώς και για την ανάγκη να τερματιστεί η εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας».

Η εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε: «Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη επίσπευσης της βοήθειας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατιωτικής και της οικονομικής στήριξης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις προετοιμάζονται για άλλη μια ρωσική επίθεση στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις κοινές προσπάθειες για να εντείνουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν και να τερματίσουν αποφασιστικά την εξάρτηση της Δύσης από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της Ρωσίας».

Η σοκαριστική πρόβλεψη για την Ουκρανία

Στο μεταξύ, εφιαλτική πρόβλεψη έκανε ο Ματέους Μοραβιέτσκι, ο οποίος ανέτρεξε σε μάχη που έγινε όσο μαινόταν ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Βέλγο ομόλογό του Αλεξάντερ ντε Κρόο και στη σχετική συζήτηση προέβη σε μία σοκαριστική εκτίμηση.

«Η πιο αποφασιστική μάχη με τη Ρωσία θα ξεκινήσει πιθανώς σύντομα. Ταυτόχρονα θα είναι η μεγαλύτερη μάχη με άρματα μάχης σε αυτό το μέρος του κόσμου, σε αυτό το μέρος της Ευρώπης, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Εννοώ τη γειτονιά της ανατολικής Ουκρανίας. Δεν μπορούμε να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να βοηθήσουμε ενεργά στην υπεράσπιση της κυριαρχίας και της ακεραιότητας της Ουκρανίας», ήταν τα λόγια του.

Στο μεταξύ ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο, με τον οποίο ως γνωστόν έχουν αγαστή συνεργασία.

Δείτε τι ενδιαφέρον ειπώθηκε μεταξύ τους στο παρακάτω ρεπορτάζ: