Παλαιστίνη

Στο αίμα βυθίστηκε η Λωρίδα της Γάζας μετά από εναέριους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, σε απάντηση για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα.

Παλαιστίνη: Στο αίμα βυθίστηκε η Λωρίδα της Γάζας μετά από εναέριους βομβαρδισμούς του Ισραήλ, σε απάντηση για τις ρουκέτες που είχαν εκτοξευτεί νωρίτερα.

Χάος επικρατεί στην Παλαιστίνη και τη Λωρίδα της Γάζας, η οποία βάφτηκε με αίμα μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ ως αντίποινα για τις επιθέσεις της Χαμάς στην Ιερουσαλήμ.

Το υπουργείο υγείας στην Παλαιστίνη ανακοίνωσε μέχρι τώρα είκοσι νεκρούς και τουλάχιστον 65 τραυματίες, με τους αριθμούς να αυξάνονται όσο περνάει η ώρα. Το ακόμα πιο τραγικό είναι πως εννέα από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους ήταν παιδιά, ενώ ένα ήταν κάτω των 10 ετών.

Η οργάνωση Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο μεταξύ ότι ένας από τους διοικητές της σκοτώθηκε σε αυτούς τους βομβαρδισμούς.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι βομβάρδισαν αρκετούς στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ως «απάντηση» στις συνεχιζόμενες επιθέσεις πυραύλων από τον θύλακα, συμπεριλαμβανομένων οκτώ μελών της τρομοκρατικής ομάδας. Ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι «χτύπησε» επίσης δύο εκτοξευτήρες πυραύλων και δύο σταθμούς παρατήρησης που ανήκουν στη Χαμάς.

«Το Ισραήλ θα απαντήσει με μεγάλη δύναμη. Δεν θα ανεχθούμε τις επιθέσεις στην επικράτειά μας, στην πρωτεύουσα μας, στους πολίτες μας ή στους στρατιώτες μας», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης του Ισραήλ, νωρίτερα, εκτοξεύθηκαν πύραυλοι από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ένας Ισραηλινός πολίτης στο νότιο τμήμα της χώρας έχει τραυματιστεί από αντιαρματική ρουκέτα η οποία έπεσε στο αυτοκίνητό του.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση μιας ρουκέτας. Ένας αυτόπτης μάρτυρας του «Reuters» ανέφερε πως άκουσε τρεις εκρήξεις στο κεντρικό Ισραήλ. Εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν το απόγευμα της Δευτέρας το Δυτικό Τείχος, γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ, μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Εκατοντάδες Εβραίοι πιστοί εκκένωσαν το απόγευμα της Δευτέρας (10/05) το Δυτικό Τείχος, το γνωστό και ως Τείχος των Δακρύων, στην Ιερουσαλήμ. Η εκκένωση αποφασίσθηκε μετά τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν το πρωί στην Πλατεία Τεμενών και έπειτα από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μόλις ήχησε συναγερμός στην Ιερουσαλήμ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να απομακρύνουν εκατοντάδες ανθρώπους» που είχαν συγκεντρωθεί στο Τείχος και να τους μεταφέρουν σε ασφαλέστερα μέρη, ανέφερε η αστυνομία. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως εκτοξεύτηκαν επτά ρουκέτες από την Γάζα, και συναγερμοί ενεργοποιήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και τις γύρω περιοχές. Πρόσθεσε πως συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα με στόχο το νότιο Ισραήλ.

Καναδάς: Νεκρός άνδρας έπειτα από πυροβολισμούς στο αεροδρόμιο του Βανκούβερ

Νέα Υόρκη: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες και ένα 4χρονο κορίτσι από πυροβολισμούς στην Times Square