ΤΩΡΑ 15:55 • Ελληνοτουρκικα: Προσοχή θα αγοράσουν ιπτάμενα τάνκερ οι Έλληνες λένε οι Τούρκοι 15:52 • Μπάσκετ Γυναικών: Οι προτάσεις του Βαγγέλη Λιόλιου 15:42 • Ρωσία: Πόλεμος Μόσχας – Άγκυρας για τα Bayraktar 15:27 • Υπόθεση Χάγκινς: Έκτακτο Δ.Σ στον ΕΣΑΚΕ 15:24 • Α1 Γυναικών: Η αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής 15:15 • Υπόθεση Χάγκινς: Γιατί η ΕΟΚ εξέδωσε δελτίο; Sportime Latest News

Παρίσι: Χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους ζητούν άνοιγμα ξενοδοχείων και εστιατορίων – «Αφήστε μας να εργαστούμε» (vids)


Μάριος Σταμπουλής

Παρίσι: Χιλιάδες Γάλλοι στους δρόμους ζητούν άνοιγμα ξενοδοχείων και εστιατορίων – «Αφήστε μας να εργαστούμε» (vids)


Με κεντρικό σύνθημα «Αφήστε μας να εργαστούμε», χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης, αλλά και τους ξενοδοχειακού κλάδου, βγήκαν στους δρόμους στο Παρίσι.

Εστιάτορες, ξενοδόχοι, χονδρέμποροι και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων εξέφρασαν την «απόγνωσή» ενός «ολόκληρου κλάδου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Επαγγελμάτων και Βιομηχανιών του Ξενοδοχειακού Τομέα, Ερβέ Μπεκάμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπιλ Γκέιτς: Πότε θα ξαναζήσουμε κανονικά μετά το τέλος της πανδημίας – Οι 2 μεγάλες αλλαγές

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Μεγάλου των Απομάχων, ζητώντας βοήθεια, αλλά κυρίως το δικαίωμα να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις του την ώρα που το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφετεριών προβλέπεται, αυτή τη στιγμή, για τις 20 Ιανουαρίου στη Γαλλία, σε συνάρτηση πάντα με τις υγειονομικές συνθήκες, ενώ τα νυχτερινά κέντρα δεν γνωρίζουν καν πότε θα μπορούσαν να υποδεχθούν και πάλι πελάτες.

«Δεν μπορούμε να ζούμε από τα επιδόματα», είπε ο εστιάτορας Στεφάν Μανιγκόλντ, επικεφαλής της ένωσης Eclore.

«Νιώθουμε ότι μας θυσιάζουν», ανέφερε ο Ντιντιέ Σενέ, ο πρόεδρος του Groupement national des indépendants.

Από την πλευρά τους, οι προμηθευτές δεν κρύβουν επίσης την ανησυχία τους. «Δεν μας υποχρεώνουν να κλείσουμε, όμως κλείνουν όλους τους πελάτες μας», λέει ο Αντρέ Ντιρίλ, 48 ετών, χονδρέμπορος ποτών, που επισημαίνει ότι έχει απώλειες ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στον κύκλο εργασιών του φέτος.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news

Sportime Extras