Το πιστοποιητικό εμβολιασμού αναμένεται να φύγει από τις ζωές μας

Πώς κινούνται σε άλλες περιοχές του κόσμου γύρω από το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Διαφοροποιούνται τα δεδομένα γύρω από το έγγραφο που έφερε στη ζωή μας τους τελευταίους μήνες ο κορονοϊός.

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ. Αυτό έρχεται στο μυαλό κάθε φυσιολογικού ανθρώπου που δεν αποδέχεται διαχωρισμούς. Μακάρι να συμβεί και στην Ελλάδα.

Πλέον, ακόμα και στα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά κανάλια ακούγονται απόψεις ειδικών, που αναφέρουν τα προφανή.

Ότι δηλαδή το εμβόλιο τείνει να χάσει τη δυναμική του, αφού το όλο story έχει εκτονωθεί. Η μετάλλαξη Όμικρον έχει παίξει τον ρόλο της. Και η κοινή λογική, θα προσθέσουμε. Μία λογική που τόσο δοκιμάστηκε αυτή τη διετία…

Πάμε, όμως, να δούμε τα τελευταία δεδομένα στις στρατηγικές:

  • χωρών
  • περιφερειών
  • πόλεων

Πιστοποιητικό εμβολιασμού… final στη Βαρκελώνη

Στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στην Καταλονία (Βαρκελώνη) εφαρμόστηκε η κατάργηση του πιστοποιητικού, πριν από πέντε ημέρες.

Αντίθετα, στη Μαδρίτη εξακολουθεί να έχει ισχύ, όμως, ολοένα και πιο πολύ πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν αλλαγή δεδομένων σε κάθε περιοχή της χώρας.

Το Ισραήλ, ένα κράτος που τα κανάλια χαρακτήριζαν πρότυπο στην ιστορία με τους εμβολιασμούς, ακολουθεί την Καταλονία.

Εξετάζει την κατάργηση του πιστοποιητικού, το οποίο θεωρείται ολοένα και πιο μάταιο.

Αυτό τουλάχιστον εισηγούνται τις τελευταίες εβδομάδες οι ειδικοί προς το Υπουργείο Υγείας, που με τη σειρά του θα το μεταφέρει στην κυβέρνηση.

Μάλιστα η κατάργηση αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας, γεγονός που θα επιτρέπει την ελεύθερη πρόσβαση και σε κλειστούς χώρους.

Προφανώς, όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, ο κορονοϊός και όλοι οι ιοί θα αποδυναμωθούν, παράγοντας που θα φέρει πιο κοντά τον κόσμο στην ελευθερία.

Με την ελπίδα ότι η ελευθερία θα είναι διαρκείας και όχι εποχική σαν τις γρίπες.

Δείτε ρεπορτάζ