ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικά σκάφη Καλάσνικοφ: Έτσι γίνεται μια επιχείρηση αποβίβασης πεζοναυτών (vid)

Πολεμικά σκάφη Καλάσνικοφ: Στο τελευταίο πρόγραμμα Voennaia Priemka του τηλεοπτικού κανάλι Zvezda, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των πολεμικών σκαφών του ρωσικού ομίλου Καλάσνικοφ
Πολεμικά σκάφη Καλάσνικοφ: Έτσι γίνεται μια επιχείρηση αποβίβασης πεζοναυτών (vid)

Ρωσικός τηλεοπτικός σταθμός παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των δύο πολεμικών σκαφών, BK-10 και BK-16, της Καλάσνικοφ.

Πολεμικά σκάφη Καλάσνικοφ: Στο τελευταίο πρόγραμμα Voennaia Priemka του τηλεοπτικού κανάλι Zvezda, παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες των πολεμικών σκαφών του ρωσικού ομίλου Καλάσνικοφ, BK-10 και BK-16. Οι αριθμοί σε αυτήν την περίπτωση δηλώνουν το μήκος των σκαφών σε μέτρα.

Αυτά τα σκάφη κατασκευάζονται στη Ρωσία εδώ και μερικά χρόνια, και χρησιμοποιούνται κυρίως από το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας. Τελευταία, τα προμηθεύεται η Ρωσική Φρουρά, αλλά και ξένοι πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνοτουρκικά – Χαμός: H Google «κατέβασε» τουρκικές ονομασίες και τις αντικατέστησε με ελληνικές!

Ο σκοπός και των δύο σκαφών είναι η γρήγορη μεταφορά των πεζοναυτών (10 και 19 άτομα, αντίστοιχα) και η υποστήριξη της αποβίβασής τους με πυρά. Ο στόχος της αποστολής μπορεί να είναι μια ακτή που καταλαμβάνεται από τον εχθρό ή ένα πλοίο που το έχουν καταλάβει πειρατές.

Πολεμικά σκάφη Καλάσνικοφ: Η αποστολή μπορεί να πραγματοποιηθεί με ένα μόνο σκάφος.

Ωστόσο, αν οι συνθήκες μάχης είναι ευνοϊκές μπορεί να συμμετέχουν και τα δύο. Σε αυτήν την περίπτωση, όπως παρουσιάζεται στο βίντεο, μπορεί να λειτουργήσει το εξής σχέδιο: Το πιο βαρύ και το καλύτερα θωρακισμένο BK-16 πλησιάζει πρώτο στην ακτή και προκαλεί τα πυρά του εχθρού πάνω του. Ταυτόχρονα, το γρηγορότερο BK-10 βγαίνει από πίσω του για να μεταφέρει την πρώτη ομάδα πεζοναυτών. Οι πεζοναύτες, έχοντας λάβει θέση, παρέχουν κάλυψη για την αποβίβαση της ομάδας από το δεύτερο σκάφος.

Η επίδειξη των χαρακτηριστικών ταχύτητας και ευελιξίας των σκαφών πραγματοποιήθηκε στην τεχνητή λίμνη Ρύμπινσκοε. Έτσι, η ιδιαιτερότητα του BK-10 είναι η εκπληκτική του σταθερότητα: Το σκάφος παρουσίασε σταθερή πορεία στις απότομες στροφές αναπτύσσοντας ταχύτητα 25-30 κόμβων. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές, δεν θα ανατραπεί ακόμη και υπό τις πιο ακραίες συνθήκες.

Ακόμη παρουσιάστηκε και η λειτουργία των σκαφών με σβησμένα φώτα, γεγονός που τους επιτρέπει να πλησιάζουν τον εχθρό όσο πιο αιφνιδιαστικά γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση, το χειριστήριο κλείνεται με κουρτίνες και η πλοήγηση πραγματοποιείται με χρήση των συσκευών υπέρυθρης όρασης.

Πηγή: sputniknews.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
?>