Πόλεμος Ουκρανία:: Εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν η οποία είναι πλέον γεγονός από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2.

Εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν η οποία είναι πλέον γεγονός από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/2.

Πόλεμος Ουκρανία: Από τα ξημερώματα της Πέμπτης 24 Φεβρουαρίου 2022 η διαφαινόμενη εισβολή από τη Ρωσία στην Ουκρανία είναι γεγονός!

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν ανακοίνωσε πόλεμο ουσιαστικά καθώς μιλάμε για μια γενικευμένη στρατιωτική επιχείρηση, με εκρήξεις σε Κίεβο, Μαριούπολη, Οδησσό! Σύμφωνα με τους Ουκρανούς υπάρχουν ήδη νεκροί!

Για την ακρίβεια σε έκτακτο διάγγελμα τα ξημερώματα ο Ρώσος πρόεδρος έκανε γνωστό ότι δίνει το «πράσινο φως» για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Μάλιστα προτού καλά καλά ολοκληρώσει την τοποθέτησή του η εισβολή είχε πάρει σάρκα και οστά. Χαρακτηριστική η αναφορά του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax το οποίο έκανε γνωστό ότι «ρωσικές δυνάμεις» επιχειρούν ήδη σε Μαριούπολη και Οδησσό.

Σύμφωνα τον Πούτιν στόχος της επιχείρησης είναι  να προστατευτεί ο λαός της ανατολικής Ουκρανίας και ισχυρίστηκε πως βάσει των δεδομένων που είχαν διαμορφωθεί η Ρωσία ήταν υποχρεωμένη να παρέμβει.

Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση της Ρωσίας δεν μπορούσε να κάθεται με σταυρωμένα χέρια απέναντι στις απειλές της Ουκρανίας. Επίσης διαβεβαίωσε ότι σκοπός δεν είναι η κατοχή του εδαφών της Ουκρανίας και ενώ ζήτησε οι Ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Οσο για το ενδεχόμενο στο οποίο θα υπάρξει ανάμειξη από ξένη δύναμη ο Πούτιν έκανε σαφές ότι η Ρωσία θα αντιδράσει άμεσα. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Ο ουκρανικός στρατός λέει ότι κατέρριψε 5 ρωσικά αεροσκάφη και οι φιλορώσοι αυτονομιστές ότι κατέλαβαν πόλεις στο Λουχάνσκ και κατέρριψαν ουκρανικά μαχητικά.

Πόλεμος Ουκρανία: «Υπάρχουν οκτώ νεκροί», λένε οι Ουκρανοί

Όπως γνωστοποίησε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων, υπάρχουν τουλάχιστον οκτώ νεκροί και εννέα τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διαψεύδει το γεγονός υποστηρίζοντας πως οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει εδώ και μερικές ώρες στην Ουκρανία δεν έχουν στόχο πόλεις και δεν απειλούν τους αμάχους.
Έτσι λίγο πριν από τις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήγησε ότι «…αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση».

Και όπως αναφέρουμε και πιο πάνω λίγο αργότερα ο Τύπος έκανε γνωστό πως ήδη ακούγονταν οι πρώτες ρίψεις από το πυροβολικού κοντά στο Κίεβο και πυρά στην περιοχή του αεροδρομίου Μπορισπίλ.