Πόλεμος στη Μεσόγειο για το F-35 που έπεσε - Ποιος θα βρει τα κρυφά μυστικα του

Ποιος θα βρει πρώτος τα κρυφά μυστικα του F-35 που έπεσε στη Μεσόγειο;

Πόλεμος στη Μεσόγειο για το F-35 που έπεσε, με έναν αγώνα δρόμου να γίνεται μεταξύ Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας για το ποιος θα βρει πρώτος τα κρυφά μυστικα του υπερσύγχρονου αμερικανικού μαχητικού.

Ένα βρετανικό αεροσκάφος F-35 συνετρίβη στη Μεσόγειο κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ρουτίνας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι το Βασιλικό Ναυτικό ανταγωνίζεται τη Ρωσία για να φτάσει στα συντρίμμια του αεροσκάφους F-35.

«Ο πιλότος του αεροπλάνου που απογειώθηκε από το HMS Queen Elizabeth εκτινάχθηκε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια πτήσεων ρουτίνας στη Μεσόγειο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι το Βασιλικό Ναυτικό ανταγωνίζεται τη Ρωσία για να φτάσει στα συντρίμμια του αεροσκάφους F-35, καθώς η τεχνολογία που φιλοξενείται στο αεροπλάνο είναι άκρως απόρρητο μυστικό και αφορά στο ραντάρ και τους αισθητήρες που επιτρέπουν στο F-35B να πετά με υπερηχητικές ταχύτητες χωρίς να φαίνεται.

Οι Βρετανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια το βράδυ της Τετάρτης για να ανακτήσουν τμήματα του πολεμικού αεροσκάφους, φοβούμενες ότι θα έπεφτε στα χέρια του ρωσικού ναυτικού.

Ήταν η πρώτη απώλεια F-35 της Μεγάλης Βρετανίας.

Η πτώση του μαχητικού θεωρείται ατύχημα από τους Βρετανούς, οι οποίοι έχουν αποκλείσει (σ.σ. επίσημα) την όποια επιθετική ενέργεια.

Η τεχνολογία όμως που έχει το F-35 αποτελεί… θησαυρό για τους ανταγωνιστές του αμερικανικού μαχητικού.

Πόλεμος στη Μεσόγειο για το F-35 που έπεσε – Ποιος θα βρει τα κρυφά μυστικα του

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο