ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσοχή στις διαδικτυακές απάτες για οικονομική βοήθεια

Προσοχή σε απάτες με δήθεν εκκλήσεις για βοήθεια στην Ουκρανία!
Πόλεμος στην Ουκρανία: Προσοχή σε απάτες με δήθεν εκκλήσεις για βοήθεια στην Ουκρανία - Τι πρέπει να προσέχετε.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πόσες και πόσες φορές έχουμε δει απατεώνες στο διαδίκτυο να εκμεταλλεύονται πολύ ευαίσθητες καταστάσεις για το δικό τους συμφέρον. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση.

Οι ερευνητές της παγκόσμιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας ESET ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν αρκετές ιστοσελίδες που κάνουν συναισθηματικές αλλά ψεύτικες εκκλήσεις για αλληλεγγύη προς τον λαό της Ουκρανίας ή προτρέπουν το κοινό να βοηθήσει στη χρηματοδότηση των αμυντικών προσπαθειών της χώρας.

Μάλιστα, με μια πιο εκτενή έρευνα, μπορεί κανείς να διαπιστώσει σχετικά εύκολα ότι καμία από αυτές δεν αντιπροσωπεύει κάποια νόμιμη οργάνωση.

Για αυτό καλούνται οι χρήστες να αποφύγουν ενδεχομένως ιστοσελίδες όπως οι:

  • help-for-ukraine.eu
  • tokenukraine.com
  • supportukraine.today
  • ukrainecharity.gives
  • ukrainesolidarity.org
  • ukraine-solidarity.com
  • saveukraine.today

Την ίδια στιγμή, ο Σλοβάκος ευρωβουλευτής Vladimír Bilčík, προειδοποίησε πως εκτός από τους ευρωπαίους πολίτες, η υποδομή ζωτικής σημασίας και τα επίσημα δίκτυα της Ουκρανίας είναι μεταξύ των βασικών στόχων της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις.

«Η Ρωσία μπορεί να κλείσει το Διαδίκτυο και να απενεργοποιήσει την υποδομή του Διαδικτύου. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να επιτεθούν στον κυβερνοχώρο στην Ουκρανία από άλλες χώρες εκτός από τη Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συνεργασία μεταξύ των κυβερνητικών υπηρεσιών στα κράτη μέλη είναι σημαντική», ανέφερε.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ