ΚΟΣΜΟΣ

Πότε τελειώνει ο κορονοϊός – Οι ημερομηνίες

Πώς θα τελειώσει ο κορονοϊός στην Κεντρική Ευρώπη
Πότε τελειώνει ο κορονοϊός – Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός: Επιτέλους οδεύει προς ολοκλήρωση η ιστορία με την Covid-19 που έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα την ανθρωπότητα από τα τέλη του 2019.

Τις τελευταίες ώρες, τα νέα που έρχονται από την Κεντρική Ευρώπη είναι πολύ ευχάριστα.

Συγκεκριμένα, σταδιακά ανακοινώνονται ημερομηνίες άρσης των μέτρων σε χώρες όπως η:

Ο κορονοϊός χάνει μεγάλο έδαφος τον Μάρτιο

Έπειτα από πολύωρη συνάντηση, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς συμφώνησε με τους επικεφαλής των κρατιδίων για τη σταδιακή κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων στη Γερμανία μέχρι τις 20 Μαρτίου.

Εξάλλου το έκτακτο νομοσχέδιο που έδινε δυνατότητα επιβολής μέτρων στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εκπνέει στις 19 Μαρτίου.

«Φτιάξαμε τις βάσεις ενός σχεδίου με αισιόδοξο πρόβλεψη και στόχο την άρση ενός μεγάλου μέρους των περιοριστικών μέτρων, που ισχύουν τώρα στη Γερμανία. Αυτό θα γίνει σε τρία στάδια, μέχρι την αρχή της άνοιξης», είπε ο Σολτς.

Στην Αυστρία η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να βάλει τέλος στη συντριπτική πλειονότητα των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας στις 5 Μαρτίου.

«Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι σιγά-σιγά και προσεκτικά, αλλά με αποφασιστικότητα, θα μπορέσουμε όλοι μαζί να πάρουμε πίσω την ελευθερία μας κομμάτι-κομμάτι. Την ελευθερία που μας στέρησε αυτός ο ιός», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ.

Στα ίδια μήκη κυμαίνεται και η Ελβετία, καθώς και άλλες χώρες.

Δείτε video:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πότε τελειώνει ο κορονοϊός – Οι ημερομηνίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.