ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Θα μείνει άταφος μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ!

Ακόμη και μετά θάνατον, ο Πρίγκηπας Φίλιππος θα βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς θα πρέπει να περιμένει τη βασίλισσα Ελισάβετ.
Πρίγκιπας Φίλιππος: Θα μείνει άταφος μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ!

Ακόμη και μετά θάνατον, ο Πρίγκηπας Φίλιππος θα βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα, καθώς θα πρέπει να περιμένει τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε επιλέξει να ταφεί σε ένα μέρος που σήμαινε πολλά για εκείνον και τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Αλλά και πάλι θα βρεθεί σε δεύτερη μοίρα. Διότι θα πρέπει να περιμένει μέχρι να πεθάνει η σύζυγός του βασίλισσα Ελισάβετ.

Και τότε θα ταφεί στην τελευταία του κατοικία.

Μέχρι τότε, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα βρίσκεται σε αναμονή στο Royal Vault.

Πρόκειται για ένα σκοτεινό σπήλαιο που είναι “θαμμένο” κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Γουίνσδορ.

Ποιοι έχουν ταφεί στο Royal Vault

Στο συγκεκριμένο χώρο έχει ταφεί ο Βασιλιάς Τζορτζ, όπως και η Βασιλομήτωρ. Εκεί, βρίσκονται και οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας που αποτεφρώθηκε.

Το Royal Vault, όπου η σορός του πρίγκιπα Φίλιππου θα μείνει προσωρινά, είναι ο χώρος ανάπαυσης πολλών βασιλικών απογόνων. Συνολικά 24 σε αριθμό.

Όταν φύγει από τη ζωή η βασίλισσα Ελισάβετ, τόσο αυτή όσο και ο πρίγκιπας Φίλιππος θα ξανασυναντηθούν μετά θάνατον.

Τότε, θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο στο King George VI Memorial Chapel. Αυτό βρίσκεται επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Τότε, ο Δούκας του Εδιμβούργου θα ακολουθήσει τη σύζυγό του. Αυτό, διότι θα μεταφερθεί στον τελευταίο χώρο ανάπαυσης στο μικρό παρεκκλήσι του μνημείου.

Αποδεικνύεται, έτσι, ότι ακόμα και μετά θάνατον, ο πρίγκιπας Φίλιππος εξακολουθεί να υπόκειται στο πρωτόκολλο της βασιλικής οικογένειας, έχοντας δευτερεύουσα θέση στην ιεραρχία μετά τη βασίλισσα, όπως ακριβώς και όταν ήταν εν ζωή.

Από τότε που η Ελισάβετ έγινε βασίλισσα, ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν υποχρεωμένος να περπατά δύο βήματα πίσω της και να ζει στη σκιά της. Κάτι που έκανε χωρίς να νιώθει μειονεκτικά, συνοδεύοντας την σύζυγό του σε όλες τις βασιλικές της υποχρεώσεις. Και θα την περιμένει μέχρι τον θάνατό της, για να οδηγηθούν μαζί στην τελευταία τους κατοικία.

Το dress code της κηδείας

Η αντίστροφη μέτρηση για το τελευταίο αντίο στον πρίγκιπα Φίλιππο έχει αρχίσει, και η βασίλισσα δεν έχει αφήσει τίποτα στην τύχη. Η ίδια αποφάσισε να σπάσει το πρωτόκολλο, απαγορεύοντας στους άνδρες της βασιλικής οικογένειας να φορέσουν στρατιωτική στολή στην κηδεία για να γλιτώσουν την ντροπή.

Αν και είναι συνηθισμένο, οι άνδρες της βασιλικής οικογένειας να φορούν τη στρατιωτική τους στολή σε επίσημες τελετές που αφορούν μέλη της οικογένειας όπως γάμοι και κηδείες, αυτό δεν θα γίνει το Σάββατο.

Ο λόγος είναι ότι η βασίλισσα δεν θέλει να δώσει τροφή για σχόλια, δεδομένου ότι ο πρίγκιπας Χάρι και ο γιος της Άντριου απαγορεύεται να εμφανιστούν με στολή μετά την απομάκρυνσή τους από την πρώτη γραμμή της οικογένειας.

Δεν θα ήθελε λοιπόν να στοχοποιηθούν ως τα “μαύρα πρόβατα” της οικογένειας, που πρέπει να φανεί ενωμένη αυτή τη δύσκολη στιγμή.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.