Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Οι χάρτες που παρουσίασε (pics)


Sportime Team

Προκαλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Οι χάρτες που παρουσίασε (pics)


Συνεχίζει ακάθεκτος τις προκλήσεις ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, φυσικά βάζοντας ξανά στο στόχαστρο την Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, παραχώρησε συνέντευξη στο CNN Turk, αναφερόμενος στα θέματα εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Για το Αιγαίο είπε αρχικά: «Η Ελλάδα λέει ότι κάθε νησί έχει υφαλοκρηπίδα, ενώ εμείς λέμε ότι κάθε νησί δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα. Ειδικά όταν ένα νησί είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα δεν μπορεί να έχει υφαλοκρηπίδα.

Προσπαθούν να μας αφήσουν μόνο αυτή την κόκκινη ζώνη. Αυτός είναι ο χάρτης της Σεβίλλης. Κι ενώ λέμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό, η Ελλάδα ζει μέσα σε ένα τέτοιο όνειρο. Το Καστελλόριζο είναι ορατό 2 χιλιόμετρα από εμάς. Από την Ελλάδα είναι 570 χλμ. μακριά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΗΠΑ: Το Facebook κατέβασε διαφημίσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ

Μάλιστα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ έδειξε και πάλι τους γνωστούς χάρτες με τη λεγόμενη «τουρκική υφαλοκρηπίδα», η οποία εκτείνεται από τα Κατεχόμενα της Κύπρου μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν προσέξετε, κοιτάξτε αυτή τη γραμμή, ακριβώς δίπλα στα ελληνικά νησιά, εμείς σε αυτά τα νησιά δώσαμε 6 ναυτικά μίλια χωρικών υδάτων. Τα νησιά έχουν χωρικά ύδατα, αλλά όχι υφαλοκρηπίδα.

Όπως λέει και το διεθνές δίκαιο. Η Ελλάδα παλαιότερα ήθελε να τα επεκτείνει στα 12 (ν.μ.), όπως ξέρετε, προσπαθούσε να αποδείξει ότι αποτελούν κι αυτά ηπειρωτική χώρα. Δεν το έκανε βασικά μόνο με εμάς, το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με τη Λιβύη και την Αίγυπτο. Ο λόγος που δεν έχει συμφωνήσει με την Αίγυπτο είναι αυτός».

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news