Ραχήλ Μακρή στο πλευρό του… Τραμπ: «Οι Αμερικάνοι επαναστάτησαν!»

Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή αποδίδει το χθεσινό χάος σε… επανάσταση. «Οι Αμερικανοί επαναστάτησαν» γράφει, αν και με άλλο «τιτίβισμα»

Η Ραχήλ Μακρή με διαδοχικές αναρτήσεις της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εξηγεί τα όσα συνέβησαν χθες στο Καπιτώλιο με τη δική της ματιά.

Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και εν συνεχεία του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή αποδίδει το χθεσινό χάος σε… επανάσταση. «Οι Αμερικανοί επαναστάτησαν» γράφει, αν και με άλλο «τιτίβισμα» μάλλον θέτει νέες παραμέτρους, ελαφρώς αντιφατικές στη συγκεκριμένη εκδοχή, λέγοντας ότι «Antifa, όχι υποστηρικτές του Τραμπ είναι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια!».

Η πρώην βουλευτής μάλιστα κατήγγειλε τη… «χούντα» επειδή έκλεισαν και τα τρία προφίλ της στο Facebook, χωρίς να διευκρινίζει αν ο αυτουργός της εν λόγω κίνησης ήταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προσωπικώς ή οι εργαζόμενοί του. Κι αν η ίδια «φιμώθηκε» από το Facebook, κατάφερε να εκφραστεί στο φιλόξενο βήμα του Twitter, συνεχίζοντας την αφήγησή της κατά το δοκούν.

«Η χούντα έκλεισε και τα τρία προφίλ μου στο Facebook. Για να μην μαθαίνουν οι Έλληνες πως οι Αμερικανοί επαναστάτησαν, ότι κατέλαβαν κυβερνητικά κτήρια και οι δημοκρατικοί κλέφτες με την αστυνομία σκοτώνουν διαδηλωτές», έγραψε σε ένα της tweet της.

Η Ραχήλ Μακρή δεν παρέλειψε να παραθέσει και αποδεικτικό υλικό, ήτοι φωτογραφία της συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ, από την οποία έφυγαν οι διαδηλωτές που στη συνέχεια προκάλεσαν πρωτοφανές χάος. «Αυτός εδώ όλος ο κόσμος πήγε εκεί για τον Τράμπ…Του άλλου που τον βγάζουν νικητή που είναι ο κόσμος του;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας προφανώς ότι όλη η Αμερική, ή έστω αντιπροσωπευτικό δείγμα της, βρίσκονταν εκεί.

Στη συνέχεια, με ανάρμοστους χαρακτηρισμούς για τον Μπάιντεν υποστήριξε πλήρως τον Ντόναλντ Τραμπ, υπενθυμίζοντας ότι όταν γίνονταν επεισόδια για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ «ήταν Παρασκευή». Η Ραχήλ Μακρή ήταν κατηγορηματική: Οι Δημοκρατικοί «έκλεψαν τις εκλογές» γιατί «μόνον έτσι μπορούν», αγνοώντας ίσως ότι η εκλογή Δημοκρατικού προέδρου δεν αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός στην αμερικανική ιστορία.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να εμπλέξει και τον «αγαπημένο» της Τζορτζ Σόρος, λέγοντας ότι η νεκρή διαδηλώτρια εκτελέστηκε «εν ψυχρώ» «από τους ασφαλίτες της Πελόζι του Σόρος. Φυσικά χωρίς διαφήμιση του Σόρος όπως το I can’t breathe».

Είχε προηγηθεί ανάρτησή της στο Facebook που κατέβηκε, με την οποία έκανε σούμα των όσων συνέβησαν την περασμένη χρονιά, συνδέοντας με μοναδική μαεστρία, αντάξια συγγραφέων λογοτεχνίας την πανδημία, τους Δημοκρατικούς, τις αμερικανικές εκλογές και την επιστολική ψήφο. Όπως έγραψε: «Είναι και κλέφτες και απατεώνες και δολοφόνοι. Έκλεψαν τις εκλογές. Έστησαν ιό και πανδημία για να γίνει επιστολική ψήφος και να κλέψουν την προεδρία». Ως εκ τούτου, μία είναι η (δημοκρατική) λύση που φέρνει στο τραπέζι: «Ντόναλντ βγάλε τον στρατό».

Άγνωστη παραμένει η αντίδραση Τραμπ στις αναρτήσεις της πρώην βουλευτού. Φήμες που τον θέλουν να τις αγνοεί πλήρως εξετάζονται ως αληθείς.