Ρώσοι: Μόνο που δεν του είπαν «άσε μας ρε Ερντογάν»;

Τι απάντησε το Κρεμλίνο στην ερώτηση για την πρωτοβουλία Ερντογάν.

Ρώσοι: Μόνο που δεν του είπε το Κρεμλίνο «άσε μας ρε… Ερντογάν» μετά την πρότασή του να το παίξει… ειρηνοποιός.

«Απάντηση μιας λέξης από τη Ρωσία στην πρόταση του Προέδρου Ερντογάν για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι: Τίποτα», τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της τουρκικής haberler.com.

Το Κρεμλίνο απάντησε στα λόγια του προέδρου Ερντογάν σχετικά με την εντεινόμενη ένταση Ουκρανίας-Ρωσίας.

«Η ελπίδα μας είναι ότι μπορούμε να φέρουμε κοντά τον κ. Πούτιν και τον Ζελένσκι το συντομότερο δυνατό και να διασφαλίσουμε ότι θα έχουν μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση», ήταν τα λόγια του Τούρκου προέδρου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι δεν έγιναν προετοιμασίες για τη συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Ζελένσκι.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου αξιολόγησε την προσφορά του Toύρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να οργανώσει συνάντηση μεταξύ του Ρώσου ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Απαντώντας στο ερώτημα εάν ο πρόεδρος Ερντογάν συζήτησε αυτή την πρόταση με τον πρόεδρο Πούτιν και εάν έγιναν προπαρασκευαστικές εργασίες για το θέμα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως «δεν υπάρχει τίποτα για αυτή τη συνάντηση».

«Υπάρχουν μόνο αποστολές όπλων στην Ουκρανία και η αποτυχία της Ουκρανίας να εκπληρώσει τη Συμφωνία του Μινσκ», σημείωσε.

«Δεν βρίσκουμε σωστές αυτές τις εξελίξεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Επειδή η ατμόσφαιρα πολέμου σε αυτή την περιοχή και η εμφάνιση μιας τέτοιας ψυχολογίας μας στεναχωρούν ως χώρα που έχει σχέσεις και με τις δύο πλευρές», είχε πει ο πρόεδρος Ερντογάν.

«Ελπίζουμε ότι θα συναντηθούμε με τον κ. Πούτιν και Ζελένσκι το συντομότερο δυνατό. Για να τους φέρουμε κοντά και να έχουμε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση. Για αυτό, δίνουμε μεγάλη σημασία τόσο στην επίσκεψη του κ. Πούτιν στην Τουρκία όσο και στην επίσκεψή μου στην Ουκρανία, και έχω μια επίσκεψη στην Ουκρανία στις αρχές του επόμενου μήνα», τόνισε.

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις ως έχουν, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αλλά θέλουμε να επικρατήσει η ειρήνη στην περιοχή στην περιοχή. Εκτός από αυτό, δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες αρνητικές εξελίξεις», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα θέλει να γίνει το Ισραήλ στα υποβρύχια

Ρώσοι: Αποκάλυψη για το διπλό παιχνίδι της Τουρκίας – Τι δίνουν οι ΗΠΑ στον Ερντογάν

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο