Ρωσία: Λίγο πριν τον πόλεμο και με την Ιαπωνία η Μόσχα - Η κίνηση έκπληξη του Τόκιο

Νέα διάσταση για τις σχέσεις της Μόσχας με την Ιαπωνία δίνουν τα ρωσικά ΜΜΕ!

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, η Ρωσία είναι έτοιμη να ανοίξει ένα νέο μέτωπο που αφορά την Ιαπωνία, η οποία προκάλεσε τον εκνευρισμό της Μόσχας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ιαπωνική Κυβέρνηση διακήρυξε την κυριαρχία της χώρας στα νησιά Κουρίλ, με το Κρεμλίνο να θεωρεί όπως αναφέρει το avia.pro πως στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται καν για διεκδικήσεις ρωσικών εδαφών, αλλά για προσπάθειες κατάληψης τους, αν και μέχρι στιγμής χωρίς στρατιωτικά μέτρα.

Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός Fumio Kishida δήλωσε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής της Ιαπωνίας στις 7 Μαρτίου ότι τα Βόρεια εδάφη δηλαδή και τα νησιά Κουρίλ είναι «ένα έδαφος που ανήκει στην Ιαπωνία, ένα έδαφος στο οποίο η Ιαπωνία έχει κυριαρχία».

Μια πιο ουδέτερη στάση κράτησε γύρω από το θέμα, ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε που απέφυγε τον όρο «μοναδικό έδαφος» στην απάντηση του κοινοβουλίου, δεδομένου του αντίκτυπου που θα έχει αυτό στις διαπραγματεύσεις για την ειρηνευτική συνθήκη Ιαπωνίας-Ρωσίας, αλλά ο πρωθυπουργός επέμεινε καθώς έλαβε υπόψη την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία.

Απόπειρα καταπάτησης της κυριαρχίας βλέπει η Ρωσία!

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν μπορεί οπωσδήποτε να θεωρήσει τέτοιες ενέργειες της Ιαπωνίας ως απόπειρα καταπάτησης της κυριαρχίας, η οποία σίγουρα θα έχει συνέπειες για την Ιαπωνία.

Ωστόσο, οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι ενέργειες του Τόκιο είναι μια επιθετική πολιτική και μέρος ενός επικοινωνιακού αρχικά πολέμου που στρέφεται κατά της Ρωσίας.

«Θα πρέπει να υπενθυμιστεί στην Ιαπωνία ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμη συνθήκη ειρήνης και, στην πραγματικότητα, η Ρωσία και η Ιαπωνία εξακολουθούν να βρίσκονται σε πόλεμο. Δεν νομίζω ότι το Τόκιο χρειάζεται πολύ μεγάλα προβλήματα μόνο για να υποστηρίξει τις ΗΠΑ », σημειώνουν  οι ειδικοί στο Avia.pro.

Έτσι, φαίνεται πως μια νέα κρίση έρχεται στο προσκήνιο για την Ρωσία και το μόνο που μένει να φανεί είναι πως θα αντιδράσει η Μόσχα στις πιέσεις που της ασκεί το Τόκιο και ο Πρωθυπουργός Fumio Kishida για τα νησιά Κουρίλ.