ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Νέα σενάρια για την υγεία του Πούτιν

Διάψευση από την επίσημη Ρωσία για την υγεία του Πούτιν
Ρωσία: Νέα σενάρια για την υγεία του Πούτιν

Ρωσία: Ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης που ειδικεύεται στην ερευνητική δημοσιογραφία μετέφερε μία σοβαρή είδηση για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Επικαλούμενη το «Proekt», η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ανέφερε ότι ο τσάρος αποκρύπτει επιμελώς ένα πρόβλημα υγείας του.

Συγκεκριμένα ότι πάσχει από καρκίνο του θυρεοειδούς και πως πρόσφατα ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Ο γιατρός αυτός τον επισκέφθηκε 35 φορές σε διάστημα τεσσάρων ετών στο παλάτι του, το οποίο βρίσκεται στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Σας δείχνουμε τη λίστα των γιατρών που συνοδεύουν τον πρόεδρο στα ταξίδια του. Οι γιατροί, ανάμεσά τους οι Αλεξέι Στσεγκλόφ, Γιάροσλαβ Ποτασένκο και Γιεβγκένι Σελιγιάνοφ, φαίνεται να επισκέφθηκαν στο παρελθόν τον Πούτιν για μεγάλο διάστημα, όταν αντιμετώπιζε προφανώς προβλήματα με τη μέση του».

Να προσθέσουμε ότι ο Σελιγιάνοφ είναι ενδοκρινολόγος του Κεντρικού Νοσοκομείου της Μόσχας.

Διάψευση από την επίσημη Ρωσία

Το Κρεμλίνο δεν άφησε αναπάντητο αυτό το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ προχώρησε σε διάψευση, όπως αναφέρει η η εφημερίδα «Pravda».

Αρχικά, οι γιατροί επισκέπτονταν σπανίως τον Βλαντιμίρ Πούτιν , όπως αναφέρει το ρωσικό Μέσο Ενημέρωσης.

Το «Proekt», όμως, δημοσιεύει έναν κατάλογο με στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο Πούτιν ακύρωσε, πιθανόν για λόγους υγείας, επίσημα ταξίδια, επαφές ή τη συμμετοχή του σε διάφορες εκδηλώσεις.

Το Νοέμβριο του 2016, ο Ρώσος πρόεδρος αποσύρθηκε για μία εβδομάδα στο Σότσι αποφεύγοντας τις δημόσιες εξόδους, αλλά και στη διάρκεια της πανδημίας, άρχισε να συμπεριφέρεται ασυνήθιστα και απομονώθηκε αρκετές φορές, όπως σχολιάζει το άρθρο.

Πριν από μερικές εβδομάδες οι μυστικές υπηρεσίες ΗΠΑ και Βρετανίας διέρρεαν πληροφορίες ότι ο Πούτιν ενδέχεται να υποβάλλεται σε θεραπεία για κάποιον όγκο σχολιάζοντας ότι το πρόσωπό του ήταν ωχρό γεγονός που πιθανόν να σχετίζεται με λήψη φαρμάκων όπως τα στεροειδή.

Στο μεταξύ, ο Πούτιν έδωσε τελεσίγραφο για τις πληρωμές σε φυσικό αέριο:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>