ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ο Πούτιν έπαυσε στρατηγό από τα καθήκοντά του – Τι του προσάπτει

Οι φιλοπολεμικές προσωπικότητες στη Ρωσία χαιρέτισαν την εν λόγω απόφαση και πιθανώς θα εκτιμήσουν το πρόσωπο που τον διαδέχεται
Ρωσία: Ο Πούτιν έπαυσε στρατηγό από τα καθήκοντά του - Τι του προσάπτει

Ρωσία: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπαυσε τον στρατηγό Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ από τα καθήκοντά του το Σάββατο (24/9), όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Άμυνας στο Telegram.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι ο 67χρονος «αποδεσμεύθηκε», προκειμένου να αναλάβει νέο ρόλο.

O αναπληρωτής υπουργός Άμυνας ήταν υπεύθυνος για τη διαχείριση των επιχειρήσεων επιμελητείας του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Θα αντικατασταθεί από τον συνταγματάρχη Μιχαΐλ Μιζίντσεφ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είχε επιφορτιστεί με την πολιορκία στο λιμάνι της Μαριούπολης.

Ο στρατηγός Μπουλγκάκοφ διηύθυνε τις επιχειρήσεις επιμελητείας του στρατού από το 2008 και ήταν υπεύθυνος για τη διατήρηση του εφοδιασμού των ρωσικών στρατευμάτων μετά την ανάπτυξή τους στη Συρία το 2015.

Ωστόσο, κατά τα φαινόμενα, έχει παραγκωνιστεί τους τελευταίους μήνες και πολλοί τον κατηγορούν για τις επιχειρήσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης.

Οι Ρώσοι είδαν τα στρατεύματά τους να μένουν ανεπαρκώς ανεφοδιασμένα.

Τους τελευταίους μήνες, το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να προσεγγίσει τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν, δύο από τους μοναδικούς εναπομείναντες συμμάχους του, για νέες προμήθειες πυροβολικού και drone.

Η παύση του στρατηγού Μπουλγκάκοφ έγινε πράξη, καθώς κυκλοφόρησαν videos στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν νεοσύλλεκτους Ρώσους να είναι εξοπλισμένοι με σκουριασμένα τυφέκια AK-47.

Οι φιλοπολεμικές προσωπικότητες στη Ρωσία χαιρέτισαν την εν λόγω απόφαση.

Πιθανότατα, μάλιστα, η αντικατάσταση από τον στρατηγό Μιζίντσεφ, στον οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο επέβαλε κυρώσεις για τον ρόλο του ως επικεφαλής της πολιορκίας της Μαριούπολης, θα γίνει αποδεκτή από τους σκληροπυρηνικούς.

Υπενθυμίζεται ότι αποκαλείτο «ο χασάπης της Μαριούπολης» από πολλούς Ουκρανούς.

Ο Μιζίντσεφ ηγήθηκε και των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία, ενώ κατηγορήθηκε ότι ενορχήστρωσε μια βάναυση εκστρατεία βομβαρδισμού που ισοπέδωσε την πόλη του Χαλεπίου.

Δείτε τι κάνει η Ρωσία σε κατεχόμενες πόλεις της Ουκρανίας

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ