ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία-Ουκρανία: Αυτή είναι η «χαραμάδα» ελπίδας (vid)

Αυτά είναι τα μηνύματα ελπίδας για Ρωσία-Ουκρανία
Αυτά είναι τα μηνύματα ελπίδας για Ρωσία-Ουκρανία

Ρωσία-Ουκρανία: Το Κρεμλίνο θέλει τον διάλογο; Αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα που εξακολουθεί να υφίσταται ακόμα και σήμερα.

Σε τεντωμένο σχοινί παραμένουν οι σχέσεις των δύο χωρών τις τελευταίες ημέρες, με τις πληροφορίες από την ΕΡΤ να είναι ανησυχητικές.

Οι φήμες δίνουν και παίρνουν, αλλά όσο δεν εκτονώνεται η κατάσταση, ο φόβος παραμένει.

«Το μεγάλο ερώτημα παραμένει: θέλει το Κρεμλίνο τον διάλογο; Δεν μπορούμε να προσφέρουμε επ’ αόριστον κλάδο ελαίας ενώ η Ρωσία πραγματοποιεί δοκιμές πυραύλων και συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα».

Αυτό ανέφερε ο Σαρλ Μισέλ στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Ρωσία-Ουκρανία στη συζήτηση των Μακρόν-Πούτιν

Πάντως, ελπίδες για αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία αφήνει η τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Εμάνουελ Μακρόν και Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι ηγέτες Γαλλίας και Ρωσίας συζήτησαν για την αναγκαιότητα να επιταχυνθεί η αναζήτηση διπλωματικών λύσεων στην κλιμακούμενη κρίση.

Αυτό ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η Βρετανία έκανε λόγο για άμεση εισβολή που θα γίνει «πολύ, πολύ σύντομα».

Πάντως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν δίνει σημασία σε τέτοιες δηλώσεις, όπως αναφέρεται στη Ρωσία.

«Το γεγονός είναι ότι αυτό οδηγεί απευθείας σε μια αύξηση της έντασης. Και όταν κλιμακώνεται στο μέγιστο η ένταση, όπως συμβαίνει τώρα για παράδειγμα στη γραμμή της επικοινωνίας (στην ανατολική Ουκρανία), τότε κάθε σπίθα, κάθε απρόοπτο περιστατικό ή κάθε μικρής κλίμακας προσχεδιασμένη προβοκάτσια μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες επιπτώσεις.

Επομένως όλο αυτό, πιθανόν να έχει, επιζήμιες επιπτώσεις. Η καθημερινή άσκηση ανακοινώσεων μιας ημερομηνίας που εκτιμάται ότι θα εισβάλει η Ρωσία στην Ουκρανία είναι μια πολύ κακή πρακτική», είπε ο Ρώσος εκπρόσωπος Ντμίτρι Πέσκοφ.

Δείτε ρεπορτάζ

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ