ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τέλος το φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία!

Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα η Ρωσία
Ρωσία: Τέλος το φυσικό αέριο σε Πολωνία και Βουλγαρία!

Ρωσία: Σοκ προκαλεί η απόφαση να διακόψει την προμήθεια φυσικού αερίου σε Πολωνία και Βουλγαρία επειδή αρνούνται να πληρώσουν σε ρούβλια.

Αρχικά, η Gazprom είχε δώσει τα… πικρά μαντάτα στην πολωνική κρατική εταιρεία PGNiG.

Η ενημέρωση ήταν ότι διακόπτεται η προμήθεια φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδος) της Τετάρτης.

Η πολωνική κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου αναφέρει ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου, υπογραμμίζοντας ότι η διακοπή της συνιστά αθέτηση των όρων της σύμβασης.

Προαναγγέλλει, μάλιστα, πως έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει αποζημίωση.

Ασταμάτητη η Ρωσία

Αργότερα, η Gazprom ενημέρωσε και την Bulgargaz ότι θα σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου από την Τετάρτη, εφόσον δεν πληρώσει για τις προμήθειες σε ρούβλια.

Το βουλγαρικό Υπουργείο ανέφερε ότι αναφέρει, με τη σειρά της, ότι θα λάβει μέτρα για την αποκατάσταση της ροής φυσικού αερίου.

Έχει ήδη προβεί σε αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στην παρούσα φάση δεν απαιτούνται περιορισμοί στην κατανάλωση φυσικού αερίου στη Βουλγαρία, η οποία καλύπτει πάνω από το 90% των αναγκών της με τις εισαγωγές από την Gazprom.

Στο μεταξύ, ραγδαία πτώση σημείωσαν οι δείκτες στη Wall Street κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης, συνεχίζοντας το sell-off του Απριλίου.

Νωρίτερα, η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσίευσε την έκθεση Commodities Market Outlook. Αφορά στις προοπτικές της αγοράς εμπορευμάτων. Τα νέα δεν ήταν ευχάριστα και οι προβλέψεις δυσοίωνες.

Πρόκειται για την πρώτη συνολική ανάλυση του αντίκτυπου του πολέμου, επομένως έχει ληφθεί ένα ικανότατο δείγμα.

Η Παγκόσμια Τράπεζα υποστηρίζει πως ο πλανήτης αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο σοκ στις αγορές εμπορευμάτων από τη δεκαετία του 1970.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>