Τι ειπώθηκε ανάμεσα σε Ρωσία και Γαλλία την Τρίτη (29/3)

Τι ειπώθηκε ανάμεσα σε Ρωσία και Γαλλία την Τρίτη (29/3)

Ρωσία: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την κατάσταση στην Ουκρανία και το φυσικό αέριο.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (29/3) ο τσάρος δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις που υπερασπίζονται τη Μαριούπολη, θα πρέπει να παραδοθούν, ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια για τους αμάχους.

Πούτιν και Μακρόν συνομίλησαν για το σχετικό ζήτημα, με το Κρεμλίνο να τοποθετείται σχετικά.

«Για να βρεθεί μια λύση για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση σε αυτήν την πόλη, οι Ουκρανοί εθνικιστές μαχητές πρέπει να σταματήσουν την αντίσταση και να καταθέσουν τα όπλα», ανέφερε ο Ρώσος στον Γάλλο.

Η Ρωσία θέλει πληρωμές σε ρούβλια

Ο Μακρόν, από την πλευρά του, επανέλαβε την ετοιμότητά του να πραγματοποιήσει μια ανθρωπιστική αποστολή στη Μαριούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα και η Τουρκία.

Με τον τρόπο που σκέφτεται, όμως, ο Πούτιν, αυτό δεν φαίνεται εύκολο.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση περιστράφηκε και στο φυσικό αέριο.

Ο Μακρόν, σύμφωνα με αξιωματούχο της γαλλικής προεδρίας, ήταν ξεκάθαρος.

«Η Γαλλία είναι κατά της πληρωμής σε ρούβλια. Αδύνατο να πληρώσουμε σε ρούβλια για το ρωσικό φυσικό αέριο», είπε σχετικά.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν νωρίτερα σήμερα στην Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ, η ρουμανική κυβέρνηση θα διανείμει δωρεάν χάπια ιωδίου στους πολίτες της χώρας, αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο υπουργός Υγείας Αλεξάντρου Ραφίλα είπε σχετικά: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς αυτόν τον κίνδυνο και γνωρίζουμε πως σε περίπτωση ενός ατυχήματος, δεν θα έχουμε τον χρόνο να διανείμουμε χάπια. Δεν πρέπει να τα πάρει κανείς για προληπτικό λόγο».

Τι γίνεται με το φυσικό αέριο: