×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σαν σήμερα: Η Ιαπωνία επιτίθεται στο Περλ Χάρμπορ


Sportime Team

Σαν σήμερα: Η Ιαπωνία επιτίθεται στο Περλ Χάρμπορ


Στις 7 Δεκεμβρίου 1941, η Ιαπωνία εξαπέλυε επίθεση στο Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη, σκοτώνοντας 2.403 ανθρώπους και κατακερμάτισαν τις Ηνωμένες Πολιτείες στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η επίθεση κατέστρεψε 188 αεροπλάνα καθώς τον Στόλο Ειρηνικού των ΗΠΑ. Την επόμενη μέρα, ο Πρόεδρος Φράνκλιν Δ. Ρούσβελτ αποκάλεσε την 7η Δεκεμβρίου «μια ημερομηνία που θα ζήσει στην κακοφημία»

Η επίθεση, επίσης γνωστή ως Μάχη του Περλ Χάρμπορ, οδήγησε στην είσοδο των Ηνωμένων Πολιτειών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αποτέλεσμα εικόνας για pearl harbor

Η Ιαπωνία εξαπέλυσε την επίθεση ως προληπτική δράση για να εμποδίσει τον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού να παρεμποδίσει τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ενέργειές του στη Νοτιοανατολική Ασία κατά των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου, των Κάτω Χωρών και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια επτά ωρών υπήρξαν συντονισμένες ιαπωνικές επιθέσεις στις Φιλιππίνες που κρατήθηκαν στις Η.Π.Α., στο Γκουάμ και στο νησί Wake Island και στη βρετανική αυτοκρατορία στη Μαλαιά, στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ. [15]

Η επίθεση ξεκίνησε στις 7:48 π.μ. ώρα Χαβάης.Sportime News