Σαν Σήμερα στις 8 Νοεμβρίου του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Στις 8 Νοεμβρίου του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την έκπληξη και επιλέχθηκε ως πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν και φαβορί θεωρούνταν η Χίλαρι Κλίντον.

Σαν Σήμερα στις 8 Νοεμβρίου του 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορούσε να είναι ξανά υποψήφιος λόγο του ορίου των θητειών. Έτσι οι εκλέκτορες που επιλέγει ο κόσμος διάλεξαν τον Ντόναλντ Τραμπ, ως τον επόμενο πρόεδρο.

Έτσι ο Τραμπ μαζί με τον κυβερνήτη της Ιντίανα, Μάικ Πενς, στις 20 Ιανουαρίου του 2017, ορκίστηκαν ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Αμερικής αντίστοιχα.

Μάλιστα την εκλογή του μεγιστάνα Τραμπ την περίμεναν ελάχιστοι. Με την Χίλαρι Κλίντον να λογίζεται ως το φαβορί, ως υποψήφια των Δημοκρατών.

Έτσι το 2016 οι Ρεπουμπλικανοί επέστρεψαν στην διακυβέρνηση της χώρας, μετά το πέρας οχτώ ετών.

Ο Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο ανέβασε τους τόνους, κάνοντας συνεχείς επιθέσεις προς την Κλίντον, που την αποκάλεσε «απαίσια γυναίκα» και είχε πει πως θα εκδιωχθεί από την δικαιοσύνη σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ενώ ακόμα την κατηγόρησε πως έστησε τις εκλογές υπέρ της και αποκήρυξε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι πρώτες δηλώσεις του μάλιστα ήταν: «Μόλις έλαβα μία κλήση από τη Χίλαρι Κλίντον. Μας έδωσε συγχαρητήρια, γιατί για εμάς πρόκειται. Τώρα είναι ώρα να γιατρέψουμε στην Αμερική τις πληγές του διχασμού. Πρέπει να ενωθούμε»