Αν δείτε να σας καλεί αριθμός από τη… Βόρεια Κορέα ίσως να είστε και ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο το συγκεκριμένο άτομο θα μιλήσει!

Αστειευόμαστε φυσικά αν και δεν θα ‘πρεπε καθώς όσα συμβαίνουν στην Βόρεια Κορέα πιθανότατα δεν συμβαίνουν σε κανένα άλλο μέρος του πλανήτη. Άλλωστε δεν υπάρχει κι άλλος τόσο ακραίος ηγέτης όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν,

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την Daily NK Japan,ο Κιμ προχώρησε στην εκτέλεση 10 ατόμων, επειδή… τόλμησαν να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα από κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών για να επικοινωνήσουν εκτός χώρας!

Πάντοτε σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο 37χρονος ηγεμόνας απαγορεύει ρητά κάθε τηλεπικοινωνιακό δίκτυο εκτός χώρας, ώστε να μην επιτραπεί καμία διαρροή πληροφορίας για το τι ακριβώς συμβαίνει στη Βόρεια Κορέα!

Επίσης συνελήφθησαν συνολικά 150 άτομα μετά από έρευνα της Ασφάλειας του κυβερνώντος κόμματος ενώ οι έρευνες συνεχίζονται πόρτα-πόρτα (!) ώστε να βρεθούν και άλλοι οι οποίοι χρησιμοποιούν κινητά με κινεζικά δίκτυα.

Η αστυνομία εντόπισε και τους λαθρέμπορους που είχαν βάλει παράνομα στη χώρα τις SIM ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η γενική απαγόρευση κινητών τηλεφώνων άρθηκε οριστικά το 2008!

Οι εκτελέσεις έγιναν στην επαρχία Ryanggang, που βρίσκεται στα σύνορα της Κίνας και οι ειδικοί στα θέμα της Βόρειας Κορέας τονίζουν πως η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού των λαθρέμπορων.

Μετά από όσα διαβάσατε παραπάνω δεν χρειάζεται να αναφέρουμε πως η Βόρεια Κορέα κρατά ως μυστικό το τι συμβαίνει στη χώρα, όπως η πανδημία του Covid-19 αλλά και το τελευταίο πρόβλημα με το ενδεχόμενο ξέσπασμα λιμού…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ολυμπιακός: Κουντέ τριετίας και επίσημα!

Euro 2020 23/6: Ποιες είναι οι καλύτερες τρίτες που προκρίνονται;

Άρης: Ανακοινώθηκαν επίσημα. Αυτά τα τρία σπουδαία φιλικά θα δώσει στην Αυστρία