Για πρώτη φορά μετά το 1994 διαγνώστηκε κρούσμα του ιού Έμπολα στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Κρούσμα του ιού Έμπολα διαγνώστηκε στην Ακτή Ελεφαντοστού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, το πρώτο έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια στη χώρα.

Για πρώτη φορά μετά το 1994 διαγνώστηκε κρούσμα του ιού Έμπολα στην Ακτή Ελεφαντοστού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας «ενημερώθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες Σάββατο) από το Ινστιτούτο Παστέρ για κρούσμα της νόσου που προκαλεί ο ιός Έμπολα μετά την εξέταση δειγμάτων που είχαν ληφθεί» την Παρασκευή «από νεαρή ηλικίας 18 ετών με υπηκοότητα Γουινέας», δήλωσε στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο RTI ο υπουργός, ο Πιερ Ντεμπά. Διευκρίνισε ότι η νεαρή νοσηλεύεται σε απομόνωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΟΥ, η 18χρονη που νοσηλεύεται σε απομόνωση, ταξίδεψε οδικώς από τη Γουινέα στην Ακτή Ελεφαντοστού στις 12 Αυγούστου. «Η ασθενής εισήχθη σε νοσοκομείο με πυρετό και υποβάλλεται σε θεραπεία επί του παρόντος», ανέφερε.

Τη 19η Ιουνίου, ανακοινώθηκε το τέλος ξεσπάσματος του Έμπολα στη Γουινέα, που διήρκεσε τέσσερις μήνες.

«Προκαλεί τεράστια ανησυχία ότι κηρύχθηκε αυτό το ξέσπασμα στην Αμπιτζάν, μητρόπολη τεσσάρων και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων», υπογράμμισε η Ματσιντίσο Μοέτι, η περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ στην Αφρική, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες της.

Διαβάστε επίσης:

Αϊτή: Ανεβαίνει ο τραγικός απολογισμός του σεισμού των 7,2 Ρίχτερ – Ισχυροί μετασεισμοί

Φωτιά: Πολύ υψηλός κίνδυνος την Κυριακή (15/8) γι’ αυτές τις περιοχές

Μπαρτσελόνα: No Μέσι, no… party – Δεν έκανε sold out σε 29.803 εισιτήρια!