Συρία: Άγνωστοι προσπάθησαν να κάψουν τη ρωσική αεροπορική βάση

Συρία: Ομάδα αγνώστων φέρεται να έβαλε φωτιά που επεκτάθηκε σε όλη τη ρωσική στρατιωτική βάση της περιοχής

Από τις φλόγες μιας αναξέλεγκτης πυρκαγιάς απειλείται μια ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση στη Συρία.

Ομάδα αγνώστων φέρεται να έβαλε φωτιά σε γεωργική γη στην περιοχή της ρωσικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης «Χμεϊμίμ». Η φωτιά που ξεκίνησε έχει γίνει αναξέλεγκτη και πλέον απειλεί τη στρατιωτική βάση.

Αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του avia.pro, επικαλούμενο πηγές της Συρίας, σημείωσε σημαντικά την ένταση των πτήσεων των ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

Συρία: Δείτε τις φωτογραφίες από την προσπάθεια κατάσβεσης

Στις φωτογραφίες που παρουσιάζονται, τραβηγμένες κοντά στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση «Χμεϊμίμ» στη Συρία, μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι πυρκαγιές είναι μεγάλης κλίμακας. Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις για την κατάσβεσή της.

Την ίδια ώρα, από το έδαφος, οι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν ήδη ξεκινήσει την κατάσβεσή τους για να αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς

Αν κρίνουμε από τις πληροφορίες της συριακής πηγής, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ενεργά αεροσκάφη για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ωστόσο, σύμφωνα με στοιχεία, μέχρι το μεσημέρι, δεν έχει καταστεί ακόμη δυνατός ο έλεγχος της κατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Bayraktar: Έφτασαν στα ρωσικά σύνορα – Νευρίασε το Κρεμλίνο

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται πυρκαγιές κοντά σε ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση. Επιπλέον, υποστηρίζεται ότι η γεωργική γη δεν μπορούσε να πάρει φωτιά από μόνη της. Γι’αυτό και η ομάδα αγνώστων φαίνεται να έβαλε τη φωτιά.

Αυτό επιβεβαιώνει επίσης την εκδοχή ότι πρόκειται για στοχευμένη επίθεση εναντίον ρωσικής στρατιωτικής αεροπορικής βάσης, από το έδαφος της οποίας μαχητές δέχονται ενεργά επίθεση στα βόρεια και βορειοδυτικά της Συρίας.